Доказано е, че част от населението има имунитет срещу COVID-19,

...
Доказано е, че част от населението има имунитет срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Част от хората имат имунитет срещу COVID-19


Доказано е, че част от популацията има имунитет против COVID-19, без да е боледувало. 80% от хората изкарват ковид безсимптомно и леко. Това сподели заместник-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя счита, че няма по какъв начин с настъпването на есента и зимата да не пристигна втора вълна. По думите й има задоволително защитни средства за медиците, само че казусът е в неналичието на фрагменти. Има и отмалялост, част от тях се разболяха, добави Христова. Тя счита, че в здравната система ще е мъчно, само че медиците ще устоят.

В момента се създават праговете и се наблюдават над 20 индикатора, с цел да се даде практическа тенденция на здравните управляващи по области, изясни Христова.

И тя бе безапелационна, че няма да се стигне до затваряне на цялата страна, само че може би ще се наложи да има по-строги ограничения на районно равнище. Това обаче за момента не било на дневен ред.

Децата доста по-рядко са инфектирани. В детските градини има доста малко случаи при децата. Когато PCR пробата е с негативен резултат, той може да е подправено негативен. Когато даде позитивен - той доста мъчно може да е подправен, посочи Христова.

Според нея хората към този момент имат повече схващане и с използването на противоепидемичните ограничения против ковид ще се понижи и заболеваемостта от остри респираторни вируси.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР