Докато заседаваше американският Съвет за национална сигурност, на който президентът

...
Докато заседаваше американският Съвет за национална сигурност, на който президентът
Коментари Харесай

Французи сменят американците в Сирия

Докато заседаваше американският Съвет за национална сигурност, на който президентът Тръмп удостовери, че желае да отдръпна американските войски от Сирия, френски специфични елементи дебаркираха в американските бази в Северна Сирия, а точно Манбидж и Румейлан.

Това разяснява във Facebook Боян Чуков.

В първата американският контингент разделя турските елементи от „ Ефратски щит “ и бойците на прокюрдските Части за национална отбрана /YPG/. Всъщност Тръмп е споделил, че в случай че Саудитска Арабия желае американските войски да останат….тя би трябвало да заплати.

В тази светлина появяването на френските военнослужещи не съставлява изненада. Повече от явно е, че всичко това става в тясно съдействие с американското CENTCOM, защото французите са пристигнали със своите бойни самолети и хеликоптери на летището в Румейлан. В Манбидж френските командоси са ситуирани на демаркационната линия, един до друг с американските си сътрудници.

Вероятно това е отговорът на съдружниците на Турция в НАТО на апелите на президента Ердоган, че ще продължи интервенция „ Маслинова клонка “ до Синджар в Ирак, минавайки през Манбидж. Интересното е, че макар срещата на високо ниво в Анкара на трите страни-гаранти в Сирия, а точно Турция, Русия и Иран, локални източници оповестяват, че държавното управление в Дамаск и Иран са провалили военно съглашение сред Русия и Турция. Става въпрос за предаването на различен стратегически град в провинция Алеппо на Турция, а точно Тел Руфаат, в който патрулират съветски военни служители на реда. Последният се намира под контрола на YPG от 2016 година, високомерен от кюрдските милиции благодарение на съветския въздушен чадър от ИДИЛ. Периметърът на бойните дейности на турската войска явно се уголемява, защото оня ден локални източници означават, че за пръв път турски боен ескорт е видян на територията на провинция Хама /на юг от провинция Едлиб, следена от бунтовниците/, в позиция отстояща на цели 200 км от турско-сирийската граница. Вероятно става въпрос за следенето на оттеглящите се бойци и фамилиите им от милициите от Източна Гута, респективно към провинция Едлиб или към град Джараблус. Последният се намира на турско-сирийската граница и е под контрола на Турция. Различните милиции от Източна Гута са насочени на разнообразни места в Сирия, според от руско-турското съглашение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР