Докато в редица европейски държави властите облекчават или напълно отменят

...
Докато в редица европейски държави властите облекчават или напълно отменят
Коментари Харесай

МЕРКИ: Италия започна да глобява неваксинирани хора над 50 години

Докато в редица европейски страни управляващите облекчават или изцяло анулират рестриктивните мерки против ковид, Италия върви в друга посока.Там хората над 50 години, които към момента не са имунизирани против COVID-19, са изправени пред санкция от 100 евро. Нещо повече, същите наказания чакат и тези, чийто covid документ е изминал, т.е. имунизирани са или са били заболели преди повече от шест месеца.
Тази мярка се съдържа в държавно разпореждане, утвърдено при започване на януари и влезе в действие през февруари. С него се вкарва наложителна имунизация на лица над 50-годишна възраст. Без документ за имунизация (или негативен тест за коронавирус) те към този момент могат просто да не бъдат допускани в магазини (с изключение на хранителни), държавни организации и банки.
Освен това валидността на документите е понижена от 9 на 6 месеца. Без този документ в Италия не може да се влезе в ресторант или в спектакъл, в аероплан, или да се употребява публичен превоз.
От 15 февруари италианците над 50 години ще би трябвало да показват и здравен документ, с цел да постъпят на работа, тези, които нямат време да го получат, ще бъдат отстранени от длъжностите си без право да получават заплати. Всяко лице, хванато на работното място без това уверение, ще бъде санкционирано сред 600 и 1500 евро, компанията също може да бъде санкционирана със същата сума.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР