Докато ураганът Иън бушуваше преди седмици из Флорида, оставяйки след

...
Докато ураганът Иън бушуваше преди седмици из Флорида, оставяйки след
Коментари Харесай

Бабкок Ранч – градчето, което остана невредимо след урагана Иън

Докато ураганът Иън бушуваше преди седмици из Флорида, оставяйки след себе си, едно градче в южната част на щата остана невредимо.

В Бабкок Ранч, където живеят 4 600 поданици, нямаше спиране на електрозахранването, нямаше наводнения, нито огромни структурни провали.

С изключение на паднал светофар и няколко изкоренени палмови дръвчета, всичко в града продължава да действа, написа dbr.bg.
Как е допустимо това?
Бабкок Ранч е първият град в Съединени американски щати, захранван със слънчева сила. Той е издигнат по този начин, че да устоява на гнева на майката природа и да пази жителите си от наводнения или от спиране на електричеството, водоподаването или достъпа до интернет.

“Сигурността и устойчивостта на стихии са включени във всеки детайл от проектирането на града, ” споделя пред CBS News Лиза Хол, представител на локалната общественост.

 
View this post on Instagram
 

Бабкок Ранч се намира на към 35 км от Форт Майерс и е стратегически ситуиран на по-високо място, което го пази от крайбрежни стихии. Всичките здания са проектирани по този начин, че да устояват на ветрове със скорост до 230 км/ч.

Електропроводите се намират подземен, тъй че мощните ветрове да не могат да ги повредят. Градът е заобиколен от изкуствени езера, които имат за цел да задържат водата и да го защищават от наводнения. Чистата му сила пък идва от 650 000 слънчеви панела, за които се грижи Florida Power & Light.

След настъпването на урагана Иън, множеството от обитаемоте места в региона остават без електричество в продължение на дни, само че в Бабкок Ранч няма спиране на електрозахранването, като се изключи няколко примигващи светлини.
Историята на Бабкок Ранч
Името на града идва от Едуард Бабкок – бизнес магнат и политик от Питсбърг, който купува земята през 1914 година

Семейство Бабкок, в последна сметка, продава земята с повърхност от 91 000 акра на щата Флорида и на строителната компания Kitson & Partners, учредена от някогашния играч от НФЛ Сид Китсън. Идеята за построяването на една устойчива жилищна общественост е точно на Китсън.

Kitson & Partners построяват нов град, захранван от слънчева сила, на име Бабкок Ранч, а останалите 80% от земята са благосъстоятелност на Флорида.

Там има значими водни запаси, разнородни естествени местообитания и живописни пейзажи. Земята е дом на необятен набор от диви животни, в това число алигатори, диви пуйки, диви прасета и елени.

Устойчивият метод, по който е построен Бабкок Ранч, наподобява резервира сигурността и на жителите, за което те са признателни.

“Знаехме, че Бабкок Ранч е издигнат по този начин, че да устоява на стихии. Човек обаче в никакъв случай не може да бъде сигурен, до момента в който не пристигна бурята, а ураганът Иън подложи града на извънредно тестване, ” споделя Хол.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР