Докато украинският парламент ратифицира два президентски указа за удължаване на

...
Докато украинският парламент ратифицира два президентски указа за удължаване на
Коментари Харесай

Украйна удължи военното положение, Русия настъпва в Луганск

Докато украинският парламент ратифицира два президентски указа за удължение на военното състояние в страната , Киев изключи преустановяване на огъня или отстъпки пред Москва, до момента в който Русия ускори настъплението в източната част на Донбас , провеждайки огромна атака в Луганск.

Руската войска се пробва да завземе градовете Славянск и Сивиродонецк , само че украинските сили удържаха настъплението им до неделя.

Украинските депутати подписаха с безусловно болшинство два президентски указа за удължение на военното състояние и общата готовност за три месеца до 23 август.

" Невъзможно е да се договаря както нормално с Русия след клането в Буча ”, съобщи полският президент Анджей Дуда пред украинските депутати в Радата.

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк съобщи в изявление, че няма да има преустановяване на огъня или отстъпки пред Русия , защото това би ѝ разрешило да се прегрупира и да нападна още веднъж.

Русия спря доставките на газ за Финландия в събота сутринта в отговор на кандидатурата на страната за участие в НАТО.

Москва ще обмисли опцията за замяна на украинските бойци , които се предадоха в стоманодобивния цех " Азовстал ", за хванатия преди този момент пропутински народен представител Виктор Медведчук, съобщи съветският договарящ Леонид Слуцкий.

По-рано Москва заяви, че повече от 1900 украински бойци в завода са се предали.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект, с който утвърждава военна, икономическа и филантропична помощ за Украйна в размер на 40 милиарда $ (около 37,5 милиарда евро).

Руската Дума съобщи, че ще обмисли опцията да позволи на руснаци над 40 години и на чужденци над 30 години да се запишат в армията.

Русия ще сътвори 12 нови военни бази в западната част на страната в отговор на кандидатурите на Швеция и Финландия за участие в НАТО .

Г-7 даде обещание помощ в размер на 19,8 милиарда $ (18,75 милиарда евро) за подсилване на финансите на Украйна и над 18 милиарда $ (17 милиарда евро) за украинските военни.

Зеленски съобщи, че украинската войска всекидневно губи сред 50 и 100 военнослужещи

Между 50 и 100 украински бойци може да умират всеки ден в боевете в " най-трудното направление " или в източната част на страната, съобщи президентът Володимир Зеленски по време на брифинг за медиите през вчерашния ден.

Въпреки че Украйна не разкрива своите жертви, в средата на април Зеленски съобщи, че до този миг са починали сред 2500 и 3000 украински бойци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР