Докато турският президент Реджеп Тайип Ердоган се върна към офанзивата

...
Докато турският президент Реджеп Тайип Ердоган се върна към офанзивата
Коментари Харесай

Мицотакис: Турция е сама в тази игра, нека да изберат мирните действия и пътя на основния диалог

Докато турският президент Реджеп Тайип Ердоган се върна към офанзивата във вторник, обвинявайки Гърция в укриване на терористи и осъществяване на „ загадка окупация “ на островите в източно Егейско море, гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис уточни възходящата изолираност на Турция и я прикани да се върне по пътя на на „ значителен разговор “, оповестява електроннот издание на в..

„ Другата страна може монотонно да продължи своите неистини и закани, само че тя е сама в тази игра. Те не просто вървят против Гърция, те имат Европа в нейната целокупност и нашите съдружници в НАТО, с които да се борят “, сподели Мицотакис на съвещание на кабинета в Атина след последната ескалация на напрежението от страна на Анкара.

„ Вместо провокаторски думи, дано най-сетне да изберат мирните дейности и пътя на главния разговор “, сподели той и добави, че Гърция „ остава спокойна и уверена в ясните си позиции, със силата на интернационалното право, въоръжените сили в подготвеност и поддръжка на нашите съдружници. "

Междувременно турската Анадолска организация заяви, че Ердоган е споделил на среща на водачите на провинциите на партията на ПСР, че „ терористите са предпазени в съвсем всяка страна в Европа, изключително в гръцкия лагер Лаврио “.

В явно позоваване на засиленото военно наличие на Съединени американски щати в североизточното гръцко пристанище Александруполи, съгласно известията Ердоган също показва разочарованието си от „ тези, които предизвикат Гърция “, като сподели, че „ оръжията, насъбрани в Западна Тракия, не значат нищо за нас “.

„ Оръжията, насъбрани в Западна Тракия и островите, нямат смисъл за нас, тъй като нашата мощност е надалеч оттатък тях, само че ви подсещаме, че това значи скрита окупация “, добави Ердоган, повтаряйки настояванията на Анкара към Гърция да демилитаризира своите острови.

„ Мислите ли, че поддръжката от Америка и Европа ще ви избави? Това няма да ви избави “, сподели Ердоган, представен от известния турски ежедневник Sozcu.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР