Докато Столична община и МВР си прехвърлят топката, единственият начин

...
Докато Столична община и МВР си прехвърлят топката, единственият начин
Коментари Харесай

Общинар от ДБ: Столична община пак ще се оправдае с МВР и няма да предложи решение за войната по пътищата

Докато Столична община и Министерство на вътрешните работи си трансферират топката, единственият метод да се преборим с нарушителите по пътя е посредством работещи камери и навреме налагане на наказания. Тезата разви общинският консултант от " Демократична България " Симеон Ставрев пред Bulgaria On Air.

Той съобщи още, че сега в София има 600 камери, закупени от дирекция към кмета Йорданка Фандъкова, които обаче не могат да засичат нарушавания като шофиране с превишена скорост и прекосяване на червен светофар.

По мотив идното изключително чуване на вътрешния министър Демерджиев в СОС, Ставрев подсети, че преди две седмици е посъветвал ръководещите от ГЕРБ да се ревизира какъв брой от подадените общински сигнали за пътни нарушавания са глобени от Министерство на вътрешните работи. " Тогава от ГЕРБ ми се изсмяха и споделиха, че няма да желаеме никаква отговорност от Министерство на вътрешните работи. Сега се притеснявам, че Столична община още веднъж ще каже " Министерство на вътрешните работи са отговорни " и няма да се предложи никакво решение за войната по пътищата ", съобщи общинският консултант.

Според него Фандъкова и подчинените ѝ дължат отговор за какво към този момент закупените камери не работят, както и за какво не се употребява ресурсът на близо 140 представители на Общинска полиция. " Това са служители на реда, облечени във всички права и отговорности на правоохранителните органи. Къде са тези хора и какво вършат? Защо не са пред детските градини и учебните заведения денем? ", попита Ставрев. Той добави, че и Столична община, и Министерство на вътрешните работи следва да влагат в закупуването на работещи камери и да стартират да глобяват съответно, тъй че нарушаванията да намалеят и инвестицията да се възвърне.

Общинският консултант опроверга изказванието на Фандъкова и Георги Георгиев, че Министерство на вътрешните работи има достъп до видео контролния център за трафика, където съгласно Ставрев оперират единствено чиновници на Столична община. Той добави, че когато работещите в центъра засекат на камери нерегламентирано шофиране в бус лента, изпратените сигнали до Министерство на вътрешните работи остават без глоба.

" Единственият метод да се преборим с нарушителите е посредством наказания. Ние като общество от дълго време би трябвало да сме приели, че не желаеме да се избиваме по пътищата, а да караме по правилатаЧ, акцентира Ставрев. И добави, че множеството участници в придвижването не би трябвало да търпят негативите от по-малката група извършители.

Общинарят от Демократична България посочи още, че София е европейската столица с най-вече коли на 1000 поданици от популацията, а инфраструктурата на града не е в началото замисляна, с цел да поеме подобен трафик. Ставрев подсети и за Плана за пътна сигурност, препоръчан от " Демократична България " след гибелта на Милен Цветков преди три години. Той включва обзор и превръщане на най-опасните столични кръстовища, разбор на градския превоз и потребностите на потребителите му, както и усъвършенстване на инфраструктурата, тъй че да се понижи трафикът. Допълнителните решения, упоменати от Ставрев, включват обезопасяването на спирки на градския превоз с по-високи бордюри, покачване и осветяване на пешеходни пътеки за ограничение на скоростта и по-добра видимост.

" На изключителното съвещание на следващия ден ще желая съответни задължения и периоди, тъй като другояче още веднъж нищо няма да се предприеме ", заключи Ставрев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР