Докато сте съсредоточени в разходите по пътя, хотела, храната, забравяте,

...
Докато сте съсредоточени в разходите по пътя, хотела, храната, забравяте,
Коментари Харесай

Как можем да спестим от плажни аксесоари за ваканцията?

Докато сте съсредоточени в разноските по пътя, хотела, храната, забравяте, че многочислените плажни такъми се отразяват много съществено на джоба ви, само че някак минават „ сред капките “. Особено в случай че имате и деца, разхищението става цялостно.

Предлагаме ви няколко съвета, с които бихте могли да спестите малко средства от плажните аксесоари:

1. Пазарувайте авансово

Ако авансово купите каквото имате потребност и не се презапасявате, имате огромен късмет да спестите пари. Всички плажни такъми могат да се набират и от самия курорт, само че на доста по-висока цена. Понякога хората си споделят, че няма да си пълнят колата с непотребни неща и напряко на място ще купят каквото им би трябвало, единствено че не помнят за солената надценка. Това се отнася най-много за някои по-скъпи артикули като бански костюми, слънчеви очила, шапки и аксесоари за носене.

2. Едно плажно мляко

Не купувайте за всеки член на фамилията настрана плажно масло. Децата, несъмнено би трябвало да бъдат с настрана, тъй като за тях има други условия с доста висок слънцезащитен фактор (най-малко 30). Нищо не пречи и възрастните да употребяват слънцезащитния крем на децата. Или пък си вземете едно плажно мляко и го ползвайте всички възрастни. Със сигурност от всяка почивка се прибирате с наченати, само че не и изразходвани тубички плажно мляко. Казвате си, че ще ги ползвате следващата година, само че евентуално ги хвърляте и най-после купувате нови.

3. Малки разфасовки на козметичните артикули

Едва ли разчитате на хотелските козметични артикули. Най-вероятно си носите свои. И се стартира: шампоан, еликсир, четки за зъби, паста за зъби, душ гелове, пяна за бръснене, самобръсначки и така нататък

Помислете дали не можете да си вземете унисекс шампоан и душ гел. Това сигурно ще облекчи разноските ви. И най-важното – потърсете козметични артикули в дребни размери. В доста магазини се предлага козметика в мини туристически опаковки – от упоменатите шампоан и еликсир, през паста за зъби, та до рол-он дезедоранти.

4. Плажни кърпи

Това е измежду най-обемистите неща във вашия багаж. Вече има решение: вземете си кърпи от микрофибър или лен, чийто прегънат размер е пъти по-малък от този на хавлиените.

5. Аптечка

Сиропи, хапчета, кутии, опаковки… Тук в действителност не е нужно да се изхвърляте. Аптеки има на всички места. Вземете единствено най-необходимото. А с цел да спестите място, извадете блистерите от кутийките и даже отрежете от тях с ножичка единствено колкото смятате, че може да ви потрябва.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР