Докато се събират на последното пленарно заседание за годината в

...
Докато се събират на последното пленарно заседание за годината в
Коментари Харесай

Евродепутати са възмутени от действията на свои разследвани колеги

Докато се събират на последното пленарно съвещание за годината в Страсбург, евродепутатите са разтърсени от абсурда за корупция, разразил се тези дни. Шестима души бяха разпитани в полицейското следствие, а четирима са с повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, пране на пари и корупция.

Заместник-председателят на Екологичен потенциал – социалистката Ева Кайли, бе арестувана и упрекната, откакто, както се твърди, белгийски следователи са разкрили " чанти с пари " в дома ѝ. Полицейското следствие преглежда допустима търговия с въздействие от страна на Катар. Скандалът докара до освобождението на Ева Кайли от отговорностите ѝ. Тя представляваше ръководителя Роберта Мецола за Близкия изток.

Депутати показаха потрес от арестите и обвързваното с тях задържане на членове на фамилията на някогашен евродепутат от Италия, за които се твърди, че са получили отмора на стойност 100 хиляди евро от Катар.

Някои политически наблюдаващи не са сюрпризирани.

 
Смятам, че това сочи към изненадващото разобличаване, че става ясно в този момент, като се има поради броя на евродепутатите, за които се твърди, че са забъркани. Членове на личния състав, заинтригувани страни, носители на дребна корупция, която сме виждали измежду членовете на Екологичен потенциал от години. Що се отнася до надбавки или други нарушавания, това може да е единствено върхът на айсберга.
Николас Айоса – заместник-директор на „ Трансперънси Интернешънъл Европа “

Катар отхвърли всички опити да бъде свързван с непозволени дейности на евродепутати.

Заместник-председателят на групата на Зелени/Европейски свободен алианс Филип Ламбертс прикани за парламентарно следствие на случая.

Законодателният орган стартира сесия, която дава обещание да бъде много забавна. Предстои гласоподаване на предложение за удължение на безвизовото пътешестване до Европейски Съюз за жители на Кувейт, Катар, Оман и Еквадор. Някои депутати предложиха дебатът и вотът да бъдат отсрочени.

Нилс Фуглсанг, датски евродепутат от Алианса на социалистите и демократите, уточни пагубния резултат, който абсурдът може да нанесе върху Европейски Съюз.

Тази спекулация е „ срамна и непоносима “ и „ доста съществено “ поврежда репутацията на Народното събрание, разяснява Паоло Джентилони, еврокомисар по стопанската система.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР