Докато се изпълнява коалиционното споразумение, проблеми няма да има. Това

...
Докато се изпълнява коалиционното споразумение, проблеми няма да има. Това
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Докато се изпълнява коалиционното споразумение, проблеми няма да има

" Докато се извършва съдружното съглашение, проблеми няма да има ".

Това съобщи пред БНР Георги Свиленски, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

По думите му е обикновено да има разнообразни отзиви, само че е ненормално те да се вземат решение пред медиите.

" Управляващата коалиция върви по осъществяването на съдружното съглашение ", подчерта Свиленски и добави, че единствено гласоподавателите могат да решат дали да има предварителни избори .:

" Не мисля, че е обикновено и че ще е добре за обществото да се отива отново на предварителни избори ".

Според председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " за   шеф на Българска народна банка би трябвало да има единна кандидатура на четворната коалиция :

" Тази кандидатура не би трябвало да бъде партийна, а експертна и приета от оптимален брой експерти и жители. Тъй като гуверньорът на Народната банка е доста значим предвид на бъдещото присъединение на България към еврозоната и обстановката, в която се намираме ".

Той акцентира, че кандидатурите на Андрей Гюров и Любомир Каримански не са подобаващи , тъй като са политически и не са получили поддръжката на четирите обединения в ръководещата коалиция.

Българска социалистическа партия ще предложи пакет от обществени ограничения , които към този момент са показани на съдружните сътрудници:

" Въвеждане на необлагаем най-малко в границите на една работна заплата. Въвеждане на таван на някои от цените на стоките от дребната потребителска кошница. Разликата на производителите ще бъде платена от преднамерено основан фонд, който да заплати до действителната цена на производителите.... Предлагаме въвеждане на диференциран Данък добавена стойност на контролирани артикули - ток, вода, медикаменти ".

Георги Свиленски посочи, че Българска социалистическа партия е поредна по тематиките за договарянията на РСМ с Европейски Съюз и за изпращане на оръжие за Украйна и няма съображение да отстъпва от тези две червени линии :

" Докато не бъдат изпълнени договорът и декларацията за РСМ, България не би трябвало да подхваща започване на развой на договаряния, защото би трябвало да отстояваме националния си интерес.... Няма по какъв начин да се спре войната в Украйна, като се изпращат оръжия. войната би трябвало да спре и да стартират договаряния, като на масата на договарянията да се вземат решение проблемите ".

По думите на Свиленски, в случай че Народното събрание одобри решение за изпращане на военна помощ за Украйна, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която е министър на стопанската система, няма да подпише документ за експорт на оръжие:

" Ако всичко това се случи, би трябвало да бъде издирван различен министър на стопанската система и различен сътрудник в обединението ".

Интервюто на Явор Стаматов с Георги Свиленски в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР