Докато повечето тенисистки се подготвят за новия сезон или все

...
Докато повечето тенисистки се подготвят за новия сезон или все
Коментари Харесай

Втора поредна WTA 125 титла за Алиша Паркс


Докато множеството тенисистки се приготвят за новия сезон или към момента са във почивка, то американката Алиша Паркс има много по-различни последните две седмици. В Анже тя завоюва втората си поредна WTA 125 купа след триумф в три сета над Ана-Лена Фридзам в три сета.

Успехът над германката пристигна след 6-4, 4-6, 6-4 и бе десета поредна победа за 21-годишната тенисистка, която преди седмица победи в Андора. Така за 14 дни тя си обезпечи скок в ранглистата от №134 до №75 в света. Три от успехите ѝ бяха над тенисистки от топ 100 в лицето на Шуай Джан, Линда Носкова и Маркета Вондрушова.

Във финала против Фридзам още веднъж сервисът на Паркс бе съставният елемент, който наклони везните в нейна изгода. В първия сет тя не загуби нито една точка на първи сервис, а в третия даде единствено една на съперничката си.

Паркс завоюва и купата на двойки, откакто с Джан победиха Мириам Колоджейова и Вондрушова след 6-2, 6-2.

Американката описа след триумфа в Андора, че е възнамерявала за завърши сезона си доста по-рано, само че ядосана от това, че не е изпълнила задачата си да влезе в топ 100 през 2022-а, въпреки всичко взима решение да играе на шампионатите през декември. Решението несъмнено ѝ се отплати като единственото неприятно за нея е, че въпреки всичко ще ѝ се наложи да играе квалификации за Australian Open.

Тя си слага доста амбициозни цели и за 2023-а. „ Ако продължа да играя по този начин, би трябвало да мога да минавам през жребиите доста свободно. Виждам себе си в топ 10 следващата година, което е доста високо, само че несъмнено постижимо. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР