Докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем, бизнесменът

...
Докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем, бизнесменът
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата съобщи кога може да бъде разпитан Васил Божков

Докато не получи постановлението си за привличане като обвинен, предприемачът Васил Божков не може да бъде разпитан по никакъв метод. Това обясниха пред NOVA от спецпрокуратурата.

Оттам подсетиха, че документът с обвиняването се предава персонално против автограф. И защото Божков се намира в Дубай, а с тях нямаме контракт за правна помощ, всичко зависи от положителната воля на локалните управляващи.

„ Дори откакто му се предяви това обвиняване, надалеч не значи, че автоматизирано, в свободен формат, можем да изпълним телефонна връзка или видеовръзка с това обвинено лице. Или с което и да е друго обвинено лице. Това е процедура”, изясни Валентина Маджарова - началник на спецпрокуратурата.

„ Това е първият миг, в който лицето научава защо тъкмо е упрекнато. Наказателно-процесуалният кодекс не разрешава сред предявяване на постановлението за привличане в качеството на обвинен и разпита на обвинен, да се правят други дейности с присъединяване на обвиненото лице”, съобщи Христо Кръстев, представител на спецпрокуратурата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР