Докато натискът върху европейските държави да изпратят тежко въоръжение в

...
Докато натискът върху европейските държави да изпратят тежко въоръжение в
Коментари Харесай

Блумбърг: Докато натискът върху Европа за оръжия за Украйна расте, България остава настрана

Докато натискът върху европейските страни да изпратят тежко въоръжение в Украйна се усилва, една от страните-членки на НАТО, ситуирана на източната граница на военния алианс, остава настрани. Това оповестява Блумбърг, разяснявайки несъгласията в страната ни във връзка разединените позиции по отношение на изпращането на оръжие за Украйна.

„ България, макар че е незабравим производител на автомати " Калашников " и муниции, до момента е лимитирала приноса си към защитата на Украйна до филантропична помощ, каски и бронежилетки. Член на Организацията на Северноатлантическия контракт от 2004 година, България също по този начин има дълга история на връзки с Москва, което затруднява вероятността за доставка на оръжия “, написа организацията.

Тя разяснява визитата на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба и това, че към момента няма отговор от българското държавно управление по отношение на даването на военна помощ.

Докато немското държавно управление под управлението на канцлера Олаф Шолц понесе главната рецензия измежду европейските съдружници за това, че не прави задоволително, с цел да подсигурява, че Украйна може да се отбрани от съветската инвазия, други държави-членки на Европейския съюз, също протакат дейностите си. България, най-бедната страна-членка на Европейски Съюз, е една от тях, твърди Блумбърг.

Според организацията, разединената ръководеща коалиция под управлението на министър-председателя Кирил Петков се намира в задънена улица по този жизненоважен проблем, цитира БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР