Докато жените в Тексас и в Полша, а и по

...
Докато жените в Тексас и в Полша, а и по
Коментари Харесай

Безплатна контрацепция, тестове и прегледи за младите жени във Франция

Докато дамите в Тексас и в Полша, а и по други краища на света, съвсем изгубиха правото на аборт, политиката на Франция е поела в изрично друга посока. Абортите са безусловно налични и безвъзмездни в страната, а от 2022 година безвъзмездна ще стане и контрацепцията за млади дами до 25 години. Здравният министър Оливие Веран съобщи, че те няма да бъдат таксувани и за медицински прегледи, проби или други процедури, свързани с контрола на раждаемостта.  " Това ще обгръща хормоналната контрацепция, биологичните проби, свързани с нея, предписването на противозачатъчни и всички грижи, свързани с тази контрацепция до 25-годишна възраст ", ​​каза министърът в изявление за France 2, представено от " Гардиън ".

На дамите над 25 пък ще се възстановяват към 65% от всички разноски, свързани с предотвратяване от нежелана бременност. 

" Наблюдава се спад в използването на контрацепция измежду избран брой млади дами и главната причина за това е финансова. Това коства прекалено много. Неприемливо е, че дамите не могат да се защищават, ако това явно е техният избор, тъй като не могат да си го разрешат ", добави Веран. На въпрос за какво държавното управление е избрало 25 години за гранична възраст, министърът отговори, че това съответства на възрастта, в която дамите към този момент са по-самостоятелни, а и тъй като на 25 французите към този момент не могат да разчитат на покриване от допълнителното здравно обезпечаване на родителите си, наречено mutuelle.

Отделно изследванията са посочили, че това е и възрастта, в която доста дами се отхвърлят от контрацепцията, не тъй като желаят да имат деца, а " тъй като е скъпо ". Мярката, която обгръща хапчетата, спиралните устройства и контрацептивните импланти, се чака да коства на здравната система на Франция към 21 млн. евро годишно. Контрацепцията към този момент е безвъзмездна в страната за девойките на възраст сред 15 и 18 години от 2013 година и за под 15-годишните от август 2020 година

Това е довело до спад в броя на абортите.

Правителството разгласи предходната година, че съвсем 1000 девойки на възраст сред 12 и 14 години забременяват годишно и 770 от тези бременности водят до аборт. Няколко други европейски страни оферират безвъзмездна или субсидирана контрацепция. Методите са безвъзмездни във Англия да вземем за пример, а в Испания здравната система обезпечава финансиране за 48 метода за надзор на раждаемостта, като тези, прилагани в здравни центрове, са безвъзмездни.

  
Поглед в бъдещето: Контрацептиви за мъже
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР