Докато гостуването на Джон Малкович в Народния театър, обявено за

...
Докато гостуването на Джон Малкович в Народния театър, обявено за
Коментари Харесай

"Берлинале" ще покаже филм със Санчо Финци и Джон Малкович

Докато гостуването на Джон Малкович в Народния спектакъл, оповестено за февруари 2023 г, продължава да е забулено в тайнственост (не на последно място поради непрофесионализма на пиарката, влезнала в новините поради спора си с основния режисьор Александър Морфов), холивудската звезда не бездейства. Също през февруари, на  " Берлинале ", ще бъде премиерата на най-новия филм с негово присъединяване " Сенека ". Филмът с автентично заглавие Seneca – On the Creation of Earthquakes е измежду първите оповестени заглавия в програмата на 73-ия кинофестивал, и ще бъде прожектиран на специфична церемония отвън състезанието, оповестява формалният уебсайт на " Берлинале ".

Другото удивително в него е, че роля в " Сенека " извършва и Самуел Финци. Въпреки че продължава да се снима в българското кино ( " Януари ", " 18% сиво ", " Имало една война " ), 56-годишният артист и наследник на Ицхак Финци от дълги години живее основно в Германия, където работи интензивно в театъра, киното и малкия екран. През 2020 година - последното предепидемично " Берлинале ", което приключи безусловно в навечерието на локдауните, той бе определен за водещ на церемонията по откриването на фестивала. Няколко години по-рано пък бе определен от немската рецензия за Актьор на годината в страната, поради превъплъщението си в " В очакване на Годо " на Дойчес Театър.

Режисьор на " Сенека " е германецът Роберт Швенке, чийто най-известен филм е холивудската комедия " Бесни страшни пенсии " (RED) с присъединяване на Брус Уилис, Хелън Мирън, Морган Фрийман и Мери-Луиз Паркър. Снимал е още " Жената на пътешественика във времето " с Ерик Бана и Рейчъл Макадамс " и " Летателен проект " с Джоди Фостър, написа Variety. Швенке към този момент няколко пъти е работил с Финци: в " Капитанът " от 2017 година и " G.I. Joe: Змийски очи " от 2021-ва.

Освен Малкович и Финци в новия филм ще забележим дъщерята на Чарли Чаплин, Джералдин, и Мери-Луиз Паркър. Сюрреалистичният разказ проследява последните дни от живота на огромния римски мъдрец, който става наставник и консултант на сина на Агрипина - Нерон. Параноичният и садистичен император употребява всички вероятни средства, с цел да утвърди властта си - даже на цената на живота на своя най-верен съдружник. Един несполучлив опит за прелом му дава съображение да упрекна Сенека в опит за ликвидиране, без да има учредения.

Филмът ще бъде по немските киноекрани в края на март, за българските няма информация. Вече е подготвен и филмовият откъс му.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР