Докато голяма част от света остава блокирана заради коронавирусната пандемия,

...
Докато голяма част от света остава блокирана заради коронавирусната пандемия,
Коментари Харесай

Куийн имат нов албум, но старата болка остава

Докато огромна част от света остава блокирана поради коронавирусната пандемия, „ Куийн “ и Адам Ламбърт правят каквото могат за почитателите си. В петък излезе  нов албум - Queen + Adam Live Around the World с 20 концерни осъществявания от турнетата им по света сред 2014-а и февруари 2020  година Включени са шлагери като We Will Rock You, Radio Ga Ga, Don`t Stop Me Now и I Want To Break Free.

Ламбърт, чиято звезда изгря в тв шоуто American Idol, обикаля света с „ Куийн “ (сега това са Брайън Мей и Роджър Тейлър) от седем години. Заедно са изнесли повече от 200 представления, (едно от тях беше в София през 2016 г.). 

„ Куийн “ с Адам Ламбърт са добра композиция. Звучат съвсем като Фреди Меркюри, само че без Фреди - значи без магията. Като изключим тази липса, албумът е добре записан и без основни промени песните звучат свежо, изключително на фона на Live Magic (1986) с Фреди, който през 2004 година списание Q уточни като един от петте най-разочароващи записани онлайн албуми от нормално страхотни концертни групи. 

Песните не са нови, но „ Куийн “ на този стадий надали можем да чакаме повече - след гибелта на Фреди през ноември 1991 година групата е записала единствено един албум с нов материал - The Cosmos Rocks през 2008-а с Пол Роджърс (който не беше приет с овации). Оттогава Мей и Роджърс не демонстрират с нищо, че биха влезнали още веднъж в студио. Жалко, тъй като още по времето на Меркюри  и някои от най-хубавите песни на групата пяха написани (и частично изпети) от тях и от басиста Джон Дийкън. 

Дийкън напусна публично „ Куийн “ през 1997 година и от този момент сътрудниците му не са се чували с него. Дори и във връзка кино лентата „ Бохемска рапсодия “. Това също бе една от тематиките на онлайн изявлението, в които Мей и Тейлър отговаряха на въпроси на  почитатели от целия свят, ден преди излизането на албума. 

На въпрос за обичаната му ария на „ Куийн “ Брайън сподели: „ Ще избера ария, написана от Фреди, която не всеки знае а The Miracle - само че за мен тя има неповторима, странна магия.  Особено, защото Фреди я написа тъкмо когато ни сподели, че има СПИН и би трябвало да му е било много мъчно да бъде оптимист “.

The Miracle беше петият и финален сингъл от едноименния студиен албум на „ Куийн “ от 1989 година Текстът е напълно на Фреди и приказва за редица чудеса, като  Тадж Махал, Вавилонската кула, Капитан Кук, Джими Хендрикс... По огромна част от мелодията работи дружно Джон Дийкън. 

Брайън приказва и за неизчезващата  болка от „ загубата “ на двамата: „ Очевидно Фреди ни липсва доста и бихме желали да е тук, само че това се отнася и Джон. Защото той също не е с нас от доста от дълго време ".  

Настоящите членове на групата рядко споменават другия си съотборник, който напусна „ Куийн “ и музикалния бизнес през 1997 година, шест години след гибелта на Фреди. Участието му към този момент бе намаляло фрапантно, откакто загуби приятеля си през 1991 г. 

„ Смъртта на Фреди се отрази доста зле на Джон - сподели Роджър Тейлър. - Той изпадна в меланхолия и реши, че в действителност към този момент не може да се занимава с музикалния бизнес, беше чудноват интервал. Групата изглеждаше свършена “.  

" Мисля, че загубата на Фреди беше особено тежка и за него. Той не можеше да я одобри - до степен, че му става доста мъчно да продължи да свири с нас “, добавя Мей. 

Последната обществена изява на Джон,  обвързвана с „ Куийн “ и шоубизнеса въобще е на откриването на балета „ Бежар “ в Париж на 17 януари 1997 година Там Дийкън свири една ария, The Show Must Go On, на мястото на Фреди е Елтън Джон. След това се отдръпва от групата и промишлеността и от този момент съвсем не е забелязван обществено. 

Един от първите му мнения след гибелта на Фреди бил:  " Няма смисъл да се продължава. Невъзможно е да се размени Фреди “, спомнят си Мей и Тейлър, само че те са съгласни единствено с второто изречение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР