Докато Франция се радваше на победата си на Световното първенство

...
Докато Франция се радваше на победата си на Световното първенство
Коментари Харесай

Рейтингът на Путин падна рязко въпреки успешно проведеното Световно

Докато Франция се радваше на успеха си на Световното състезание по футбол, камерите следяха съветския президент Владимир Путин, който гледаше предостатъчно до шефа на ФИФА Джани Инфантино.

Путин има причина да бъде благополучен - всеобщото мнение е, че Русия се е справила чудесно с организацията на Мондиала, а доста задгранични почитатели споделиха положителни усещания от страната в обществените мрежи.

В същото време се случва нещо необичайно. Макар и още в въодушевление от шампионата, руснаците дават по-малко утвърждение на държавния си глава. Скорошно изследване сподели, че рейтингът на Путин е паднал от 77 на 63% от изборите през март до момента, написа The Guardian.

Смята се, че главната причина за това е увеличението на пенсионната възраст, което бе оповестено в първия ден от Световното състезание.

За дамите възрастта последователно ще се вдигне от 55 на 63 година, а за мъжете - от 60 на 65 година Според икономистите е това нарастване е належащо, тъй като старите правила за пенсиониране са от времето на Сталин. Мярката обаче е извънредно непопулярна измежду руснаците.

Рейтингът на Путин, въпреки към момента доста висок по западните стандарти, е на най-ниското си равнище от март 2014 година насам, когато бе анексиран Крим и вълна на национализъм бе заляла съветското население.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР