Докато често свързваме депресията с лошо настроение, умора и чувство

...
Докато често свързваме депресията с лошо настроение, умора и чувство
Коментари Харесай

Дали проблемите с паметта могат да бъдат симптом на депресията?

Докато постоянно свързваме депресията с неприятно въодушевление, отмалялост и възприятие за безизходност, в сянка остава различен симптом, който също може да подейства като сигнална лампа, че нещо с душeвността ни не е наред.

Въпреки че проблемите с паметта се загатват относително рядко като нейн признак, освен това психическо заболяване когнитивните увреждания са постоянно срещани и всеки трети от пет души, страдащи от меланхолия, може да ги изпитва.

Според Синтия Фу – професор по афективна неврология в Университета на Източен Лондон, нарушаванията в паметта са свързани с измененията в структурата и функционалностите на мозъка в резултат на меланхолия. В материал за The Conversation тя споделя, че те могат да се виждат още при първичната ѝ поява и да останат даже когато настъпи усъвършенстване на положението.

Обикновено в този миг страда по този начин наречената работна памет. Тя е краткосрочна и я използваме да запомним неща от даден миг до идващия, а проблемите с нея могат да затруднят концентрацията и взимането на решения. Освен това е допустимо да пострадат и доста други когнитивни функционалности, като да вземем за пример взимането на решения, времето за реакция, планирането и способността да разсъждаваме.

По думите на Фу депресията също затруднява мозъка ни да превключва сред ежедневните задания и ни пречи да бъдем спонтанни.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР