Докато България маневрираше и спеше, Турция пое инициативата за Турски

...
Докато България маневрираше и спеше, Турция пое инициативата за Турски
Коментари Харесай

Депутат на Путин охули България пред Калоян Паргов

" Докато България маневрираше и спеше , Турция пое самодейността за Турски поток, а в случай че България не желае да печели от преноса на газ, ще се откри друго решение. " Това съобщи при визитата си в градската организация на Българска социалистическа партия Анатолий Карпов - заместник-председател на комисията по интернационалните връзки на съветската Дума и народен представител от партията на Владимир Путин " Единна Русия ".

Днес Карпов гостува на Калоян Паргов в градската организация на Българска социалистическа партия в София, оповестиха от пресцентъра на социалистите.

" За нас е доста значимо " Турски поток " да мине през България, да бъде построена АЕЦ " Белене " и Черно море да е зона на мир и сигурност. " - съобщи от своя страна Паргов по време на срещата с Карпов.

Наред с това той увери съветския народен представител, че Българска социалистическа партия е за анулация на глобите против Русия.

Двамата разговаряха повече от час, а срещата им завърши с бърза партия шах, след което Анатолий Карпов, който е някогашен международен първенец по шахмат, остави своя подпис за Паргов върху шахматната дъска. На срещата участва и заместник-председателят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София проф. Ваня Добрева.

" Разговорът ни беше другарски. Благодаря на Анатолий Карпов, че отдели време в балканската си обиколка да създадем тази среща в София. Обсъдихме разнообразни тематики, свързани най-много с това по какъв начин да създадем връзките сред България и Русия по-прагматични и взаимноизгодни. " - разяснява Калоян Паргов на брифинга след срещата.

" Заявих, че АЕЦ " Белене " е значим план освен за нашата страна, само че и за района. И в действителност е неминуем план. " - разяснява още водачът на БСП-София.

" Изразих още една позиция, която от ден на ден ни вълнува, а точно, че Черно море би трябвало да бъде демилитаризирана зона, зона на мир и сигурност. "

По думите на Паргов е належащо в София да има по-отчетливо наличие на съветската просвета и изкуство - съветска книжарница, съветско кино, " средище на съветската просвета ".

Анатолий Карпов означи, че наложените наказания против Русия са сериозна спирачка за връзките и контактите с България.

Той се разгласи за възобновяване на морската връзка сред България и Русия .

В прессъобщението не се загатва за реакция на Карпов по предлагането на Паргов Черно море да бъде демилитаризирана зона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР