Договорихме в петък с ЕК 2 млн. и 700 хил.

...
Договорихме в петък с ЕК 2 млн. и 700 хил.
Коментари Харесай

Борисов: България ще получи 2,7 млн. дози от ваксината на "Пфайзер"

Договорихме в петък с Европейска комисия 2 млн. и 700 хиляди дози ваксини на " Пфайзер ", които ще дойдат през април, май и доникъде на юни. Убеден съм, че май месец с имунизирани над 3 млн. и тези, които са оздравели, ще имаме колективнен имунитет против ковид, съобщи министър председателят Бойко Борисов, който ревизира строителството на нова спортна зала в село Тополово.

Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с цялостна мощ, увери Борисов.

Премиерът добави, че следва да бъдат конкретизирани доставките на дозите от имунизацията по седмици, както и разпределението към персоналните лекари.

Борисов обърна внимание, че и все още битката със болестта продължава и към този момент тече подготовка на европейско равнище по отношение на имунизирането през идната година, само че към този момент при по-високи цени. По тази причина съгласно премиера в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

" Цените се подвигат със страшна мощ. " Пфайзер " бяха 12 евро, станаха 15 евро, в този момент се подписват договорите на Европейски Съюз за 2022 година и 2023 година, които са на цена 19,5 евро. Сега се плашим най-вече от френския вариант ", добави Борисов.

Тази заран той инспектира и сектор от околовръстния път на Пловдив.

" След като завършихме първия лот на околовръстния път - 3 километра, в този момент работим на четвъртия километър, пътен възел по пътен възел, напълно нова настилка, разширяваме с по 50 см, тъй че строителството се движи в график ", разяснява от страницата си във " Facebook " министър- ръководителят.

За автомагистрала " Тракия " - едното платно ще стане през днешния ден, в което беше злополуката, и на следващия ден ще поправят разваления асфалт в другото платно, добави Борисов във връзка реконструкцията на основния път след тежката злополука и зародилия след нея пожар преди дни.

С горделивост можем да кажем като първа политическа мощ, че хората утвърждават тези огромни промени и всичко, което се прави по районите, разяснява още министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР