Договорено е обучение на офицери в руски военни академии и

...
Договорено е обучение на офицери в руски военни академии и
Коментари Харесай

И Буркина Фасо се съюзява с Москва

Договорено е образование на офицери в съветски военни академии и съдействие в региона на нуклеарната енергетика
 
Руска военна делегация, водена от заместник-министъра на защитата генерал-полковник  Юнус-Бек  Евкуров посети Буркина Фасо, с цел да даде нов подтик на военното и икономическото съдействие сред двете страни.
" Обсъдихме въпросите, повдигнати на срещата сред преходния президент на Буркина Фасо и президента на Руската федерация на форума „ Русия-Африка “ в Санкт Петербург ", съобщи Евкуров след срещата си с президента капитан Ибрахим Траоре. Договорено е образование в съветски военни академии на офицери от Буркина Фасо, както и съдействие в региона на нуклеарната енергетика.
Преди визитата си в Буркина Фасо Евкуров посети Либия. Той заречен на военния водач на източната част на страната Халифа Хафтар, че силите на " Вагнер " ще останат в района. „ Вагнер “ има към 2000 бойци в Либия, отговарящи за отбраната на енергийните уреди под контрола на Хафтар. Тъй като 40 % от петролните ресурси на Африка са в Либия, Съединени американски щати упорстват пред Хафтар да приключи съдействието си с Москва.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР