Договорът за приятелство между България и Македония влезе в сила.В

...
Договорът за приятелство между България и Македония влезе в сила.В
Коментари Харесай

Договорът за приятелство между България и Македония влезе в сила

Договорът за другарство сред България и Македония влезе в действие.

В наличието на министър-председателя Бойко Борисов външните министри на Република България и Република Македония Екатерина Захариева и Никола Димитров подписаха Протокола за замяна на ратификационните документи, с което влиза в действие Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни.

„ След подписването на контракта през август отчетохме 11% растеж в стокообмена и 10% нарастване на туристите. Показахме, че на Балканите може сами да решаваме проблемите си “, посочи министър Захариева.

Никола Димитров уточни символика във това, че през днешния ден е денят на свети Валентин. " Мисля, че през днешния ден е доста значим ден за връзките ни. Може би, символиката на 14 февруари, ми разрешава да кажа, че през днешния ден историята се усмихна на България и Македония, а бъдещето им се отвори ", съобщи той.

Премиерът Бойко Борисов сподели, че в случай че „ Скопие и Атина бъдат по този начин храбри, в границите на месеци нещата ще тръгнат и ще бъдат Балканите една приказка.” -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР