Договорът на сметосъбиращатата и сметоизвозваща фирма във Варна, сключен договор

...
Договорът на сметосъбиращатата и сметоизвозваща фирма във Варна, сключен договор
Коментари Харесай

Почистващата фирма на Варна иска индексация, увеличили са се разходите им, според тях

Договорът на сметосъбиращатата и сметоизвозваща компания във Варна, подписан контракт от предходното ръководство, изтича през 2026 година Според текст в него, сумите, които компанията получава за услугите не подлежат на индексация. Но компанията желае нарастване , това стана ясно по време на брифинг на кмета на Варна Благомир Коцев.

Фирмата се оправдава за неприятното сметопочистване и сметоизвозване във Варна с дефицит на хора и желае индексация, поради нарасналите се разноски.

. На въпрос от публицистите дали натрупването на отпадък в тези квартали на Варна, чиито районни кметове се нападат пред ОИК, може да се смята за бойкот и извиване на ръце, Коцев разяснява, че виновни за обстановката с боклука са лицата от ГЕРБ, упълномощили публичната поръчка по този метод и сключили контракт с такива условия..

Според кметът Коцев с компанията се водят ежедневни диалози за повишение качеството на услугата.

Ако това не стане, ще търсим други способи, съобщи кметът и уточни, че измежду причините на компанията са дефицит на хора, условия за предварително заплащане, предявени поради финансови усложнения освен във Варна, потребност от скъпи поправки на колите им и други
Ще държа обществеността осведомена и знам, че за всички ни чистотата е сензитивна тематика. Заварили сме доста тежка обстановка и търсим решение. Фирмата желае индексация, нараснали са се разноските им, съгласно тях , само че ще приказваме с Общинския съвет предвид на тази уговорка в контракта.

Анализираме и изследваме по какъв начин да се подходи и какви биха били последствията да се приключи договорът, отговори той на въпроси по кое време изтича този контракт и може ли да се приключи.

На въпрос дали договорът планува наказания, Коцев отговори утвърдително.

Обсъждаме и тази опция, само че не става единствено със наказания, ние търсим стабилно решение на качеството на услугата и чистотата на Варна, сподели той. Ще има всекидневен надзор и персонално съм се заел с тази тематика, уточни още Коцев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР