Договор за спонсорство ще бъде сключен между Община Русе и

...
Договор за спонсорство ще бъде сключен между Община Русе и
Коментари Харесай

Община Русе ще подкрепи общинските клубове по волейбол, футбол и баскетбол със 185 хил. лв

Договор за спонсорство ще бъде подписан сред Община Русе и спортните клубове по баскетбол, волейбол и футбол.

Предложението бе признато с 45 гласа „ за “ от общинските съветници през днешния ден.

Съгласно входираната си молба съдружие „ Футболен клуб Дунав от Русе“ ще бъде подкрепено с 60 хиляди лева, които да бъдат употребявани за присъединяване му във Второто равнище на българския футбол, извоювано от мъжкия тим този сезон. Клубът ще съставлява Русе на съвсем всяко равнище в структурата и йерархията на българския футбол.

Сдружение „ Спортен клуб по баскетбол Дунав-Русе-2016″ ще бъде финансирано със 70 хиляди лева, с цел да продължи да развива баскетбола като всеобщ спорт чрез построяването на подобаваща инфраструктура и набиране на принадлежности в учебните заведения. В момента клубът реализира занимания в четири учебни заведения, зала „ Дунав“ и зала ОЗК „ Арена Русе“, провежда детски празници в учебните заведения, като възнамерява да възобнови кошовете в още няколко учебни заведения.

С 55 хиляди лева ще се спонсорира съдружие „ Спортен клуб по волейбол- Дунав“, чиято упоритост е по-високо класиране в „ Ефбет Суперволей лига“ на България и развиване на детско-юношеската школа на клуба.

Като продължение на целенасочената си политика за развиване на допустимо най-широк кръг от спортове в Русе тази година бюджетът на стратегия „ Спорт “ е повишен и възлиза на 570 хиляди лева С него ще бъдат подкрепена подготвителната активност и организацията на национални и интернационалните спортни събития в Русе на над 60 спортни клуба.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР