Договор за изграждането на най-голямата крайбрежна вятърна мощност в света

...
Договор за изграждането на най-голямата крайбрежна вятърна мощност в света
Коментари Харесай

Вятърна мощност за 8.2 гигавата ще се строи в Южна Корея

Договор за построяването на най-голямата крайбрежна вятърна мощ в света бе подписан в Южна Корея, съобщи Ройтерс. Проектът би трябвало да се осъществя край югозападния крайбрежен град Синан и да е с мощ от 8.2 гигавата.

Стойността му се прави оценка на 48.5 трилиона вона (43.2 милиарда долара), главната част от които ще дойдат от комунални и инженерни компании като " Къриа електрик пауър корпорейшън " (Korea Electric Power Corp), ЕсКей И&Ес (SK E&S), " Ханва енджиниъринг енд кънстракшън корпорейшън " (Hanwha Engineering & Construction Corp) и други. Те ще обезпечат 47.6 трилиона вона от нужното финансиране, а държавното управление - останалите 0.9 трилиона вона

Предвижда се строителството да завърши до 2030 година Проектът е част от напъните на страната за поощряване на щадящо околната среда възобновяване от пандемията от Covid -19. Той е най-големият съставен елемент от Новата зелена договорка на президента на Южна Корея Мун Дже-ин, стартирала предходната година и целяща да ограничи зависимостта на четвъртата най-голяма стопанска система в Азия от изкопаемите горива и да я направи въглеродно неутрална до 2050 година.

С този план ускоряваме прехода към екологична сила и вървим безапелационно към въглеродна индиферентност, съобщи Мун Дже-ин, който присъстваше на церемонията по подписването на контракта.

Проектът ще сътвори до 5600 работни места и ще подкрепи постигането на задачата за увеличение на мощността от вятърна сила в страната до 16.5 гигавата до 2030 година по отношение на 1.67 гигават понастоящем, съгласно президентската администрация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР