Договор за безвъзмездна финансова помощ, на стойност над 36 млн.

...
Договор за безвъзмездна финансова помощ, на стойност над 36 млн.
Коментари Харесай

Министър Димов и кметът подписаха договор за 36 млн. лв. помощ за изграждане на анаеробна инсталация

Договор за безплатна финансова помощ, на стойност над 36 млн. лв., бе подписан сред кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов и министъра на околната среда и водите Нено Димов. Финансовият запас е предопределен за създаване на анаеробна апаратура за разделно събрани биоразградими боклуци. Договорът бе подписан на публична гала в София, като документът беше парафиран от кметовете и на останалите четири общини, които ще употребяват депото в Благоевград -  Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

С осъществяване на плана ще бъде понижено количеството на депонираните боклуци и ще бъде насърчено тяхното преработване и оползотворяване. Биоразградимите боклуци ще бъдат обработвани и третирани по безвреден за околната среда метод, което ще способства за осъществяване и реализиране на националните цели, заложени в настоящото законодателство.

Изграждането на анаеробната апаратура за разделно събрани биоразградими боклуци е от изключителна екологична значителност за район Благоевград, включващ общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

По време на церемонията бяха показани постигнатите резултати по ОПОС на национално равнище. Бяха начертани и идни дейности през новия програмен интервал.

Благодарение на Министерство на околната среда и водите и Оперативна стратегия " Околна среда “ 2014-2020 година общините, включително и петте общини – Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, получиха опция да осъществят планове в региона на ръководството на отпадъците.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР