Договор за 100 % безвъзмездна финансова помощ бе подписан днес

...
Договор за 100 % безвъзмездна финансова помощ бе подписан днес
Коментари Харесай

Кметът на Симитли Ап. Апостолов подписа договор за нов инфраструктурен проект за над 2,8 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони

Договор за 100 % безплатна финансова помощ бе подписан през днешния ден сред Апостол Апостолов – кмет на Община Симитли и Зам. Изпълнителния шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ – Ива Иванова по процедура „ BG06RDNP001-7.019 - Пътища „ Строителство, реорганизация и/или рехабилитация на съществуващи общински пътища и оборудванията и принадлежностите към тях “, по подмярка 7.2.

„ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “, финансиран по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 година

Проектът „ Рехабилитация и/или реорганизация на общински път BLG1071 /І-1 Благоевград-Симитли/-Граница общ. (Благоевград-Симитли)-Симитли-Черниче-/I-1/-Участък от ОТ1 до ОТ178 по проекта на гр. Симитли “ BG06RDNP001-7.019-0015 планува рехабилитация на общински път, който е съществена пътна връзка на гр. Симитли и близките села в общината с първокачествен път I-1 от републиканската пътна мрежа.

Участъкът от ОТ1 до ОТ178, по проекта на гр. Симитли стартира от начало на гр. Симитли, приключва след Ж.П. Гара Симитли при връзка с ремонтиран сектор от пътя и е с дължина към 2,4 км. Избраният сектор е с асфалтова настилка в неприятно експлоатационно положение. Ширината на настилката в този сектор e 7,50 м. Поради нарушеното отводняване повърхностните води се задържат по уличното платно, което води до в допълнение разрушение на пътната настилка.

Бюджетът на плана е на стойност 2 812 577,29 лв., представляваща 100 % от утвърдените капиталови разноски в плановото предложение на Община Симитли. Проектът е със период на осъществяване 30 месеца.

Конкретната цел на плана е възобновяване и възстановяване на транспортно – експлоатационните качества, носимоспособността на съществуващата настилка и уличното тяло, за обезпечаване на условия за сигурност на придвижването, комфорт на пътуващите и удължение експлоатационния живот и възстановяване на отводняването.

Изпълнението на плана ще насърчи общественото приобщаване, намаляването на бедността и икономическото развиване в селските региони. Устойчивото социално-икономическо развиване на селските региони е неразривно обвързвано със съществуващата инфраструктура и качеството на предлаганите услуги за популацията в селските региони.

Реализацията на капиталовия план ще удовлетвори потребностите от първокласен, сигурен и удобен превоз, както и ще понижи времето за пътешестване и ще обезпечи по-добър и бърз достъп да крайните дестинации за деца, възпитаници, стопански дейни лица, аграрни стопани, бизнесмени, вложители, чиновници, туристи и други ползватели на транспортни услуги на територията на гр. Симитли и близките села.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР