Догодина САЩ ще изпаднат в рецесия и вероятността за това

...
Догодина САЩ ще изпаднат в рецесия и вероятността за това
Коментари Харесай

Вероятността за рецесия в САЩ през 2023 година достигна 100%

Догодина Съединени американски щати ще изпаднат в криза и вероятността за това доближи 100%. Това сочи прогнозата на Bloomberg Economics, представена от американската организация. Предстоящият стопански удар оттатък океана съставлява удар върху икономическите послания на президента Джо Байдън преди междинните избори през ноември.

Според прогнозите, по-висока възможност за криза има във всички времеви рамки, като 12-месечната оценка за стопански спад до октомври 2023 година доближава 100% по отношение на 65% възможност за сравнимия интервал през предходната актуализация на тези стопански модели.

Отделно изследване на Bloomberg измежду 42-ма икономисти допуска, че вероятността от криза през идващите 12 месеца в този момент възлиза на 60% по отношение на 50% месец по-рано.

" Всемогъщият " $ може да инициира криза

Има ли финансово " мъртвило пред бюря " в Съединени американски щати?

Прогнозата се оказва неприятна вест за президента Джо Байдън, който неведнъж съобщи, че Съединени американски щати ще избегнат криза и че всеки възможен спад ще бъде " доста лек ". Байдън по всякакъв начин се пробва да увери американците, че стопанската система на страната е на постоянна основа под неговото ръководство, пише  Bloomberg.

Затягането на финансовите условия, настойчиво високата инфлация и упованията за по-нататъшно повдигане на лихвите от страна на Федерален запас (Фед) покачват риска от стесняване на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, разясняват специалисти.

Инфлацията в Америка се намира покрай най-високото равнище от четири десетилетия и пречи на вероятностите на демократите в идните избори.
 Германия предизвести жителите да се готвят за криза
Германия предизвести жителите да се готвят за криза

Все отново се чака немската стопанска система да нарасне с 1,4% през 2022 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР