Доброволците в Русе, които се грижеха за изхранването на юношеския

...
Доброволците в Русе, които се грижеха за изхранването на юношеския
Коментари Харесай

Община Русе пое разходите за храна на юношеския отбор по кану-каяк на Украйна

Доброволците в Русе, които се грижеха за изхранването на юношеския тим по кану-каяк на Украйна, към този момент изнемогват. Сигнал за този проблем беше изпратен до всички национални и европейски институции, които имат отношение към закрилата на бежанците от войната. Общинската администрация на Русе взе решение да поеме разноските за храната на спортистите

На 24 март в Русе дойде юношеският народен тим по кану-каяк на Украйна. Това са 42 деца и петимата им треньори. Бяха настанени в гребната база на езерото Липник и в продължение на месец грижата за храната и обикновените им човешки потребности бе на плещите на доброволци - бизнесмени и неправителствени организации. Техните сили обаче бяха на изчерпване и помолиха посредством намерено писмо и в ефира на " Хоризонт " за част от тези европейски средства, които България получава в поддръжка на бежанците от войната в Украйна. Апелът бе чут и от 1 май общинската администрация пое храненето на децата и треньорите . Това се случи с намесата на кмета Пенчо Милков, изяснява треньорът на русенския гребен клуб Евгени Недев.

На апела за поддръжка се отзоваха и народни представители от района . Помогнаха Рена Стефанова и Димитър Недялков от " Продължаваме промяната ", Десислава Атанасова и Михаил Илиев от ГЕРБ, Светлин Стоянов от " ИТН " и Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

Думите на признателност са изказани от старши треньора юношеския тим по кану-каяк на Украйна - Едем Мурадасилов:

" Тук имаме доста положителни условия за тренировки. Имаме храна и всичко належащо за живеене. Децата вършат това, което сега в Украйна е невероятно. Момчетата са доста удовлетворени и дори им харесват вашата леща и фасул. Благодарни сме за изискванията, топлината и сърдечния ви банкет! ".

Репортаж на Ася Пенчева в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР