Доброволци с дарени средства преобразиха напълно детското отделение на Инфекциозна

...
Доброволци с дарени средства преобразиха напълно детското отделение на Инфекциозна
Коментари Харесай

Доброволци с дарени средства преобразиха детското отделение в болницата в Пловдив


Доброволци с дарени средства преобразиха изцяло детското поделение на Инфекциозна клиника към университетската болница „ Свети Георги “ в Пловдив.

Отделението е издигнато в средата на предишния век и по-късно не е бил юридически главен ремонт.

Снимка: btvnovinite.bg


Ремонтът с името „ Проект за положителното “ стартира в края на 2019 година, само че поради пандемията се е наложило да спре. Преди към два месеца доброволците се връщат и довършват започнатото.

„ Боядисахме, шпакловахме, където се постанова, напълно заменена дограма, напълно заменени порти на всички пространства, освен на болничните и на тези за личния състав. Боядисано е, изрисувано е “, разяснява основателят на плана Свилена Георгиева.

Снимка: btvnovinite.bg


Заради спирането, наложено от пандемията, ремонтът е бил възобновен при нови цени, само че все пак доброволците са се справили.

„ Това е нещо прелестно и аз като шеф клиника от името на целия личен състав желая да изкажа своята признателност и благодарност към фондацията „ За положителното “ на тези смели дами, които демонстрираха силата и волята макар двугодишно спиране по време на Коронавирус пандемията да продължат работата си с обич и предпочитание, за което в действителност доста им благодаря, тъй като когато човек е в положение на болест му остава вярата и вярата. Вярата в личния състав и грижите, и когато това се случва в удобни условия, всичко става доста по-леко. Точно такива удобни условия не сътвориха “, сподели доктор Олиана Бойникова.

Ремонтирани са 22 стаи. Отделението стартира да приема пациенти от края на седмицата. През него годишно минават към 2000 души, множеството от които деца.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР