Доброволческата организация Лечение без граници създаде и започна да разпространява

...
Доброволческата организация Лечение без граници създаде и започна да разпространява
Коментари Харесай

Болнични разговорници ще помагат на българи по време на лечението им в чужбина

Доброволческата организация " Лечение без граници " сътвори и стартира да популяризира болнични разговорници, които да оказват помощ на български пациенти по време на лекуването им в чужбина. Целта им е посредством разговорника да оказват помощ на болните в моментите, в които до тях няма преводач, оповестиха от организацията.

Вече са направени българо-немски, българо-френски и българо-италиански разговорници. Те са налични на уеб страницата на организацията и могат да бъдат свалени от там. В момента се създават и разговорници на британски, съветски и испански език.

В разговорниците с изключение на изложение на органите на тялото на съответния език има още и значими термини при обзор от лекар. Чрез тях пациентът ще може да изясни и какви алергии има.

С помощта на материалите болните по-лесно ще изясняват на медицинския личен състав по какъв начин се усещат сега и да отговорят на елементарни въпроси. Разговорниците нямат за цел да заместят работата на професионалните преводачи, а по-скоро да я добавят и улеснят, прецизират от " Лечение без граници ".

Организацията посочи, че продължава да набира нови доброволци, които да оказват помощ на българи, лекуващи се в чужбина. Над 220 души в 17 страни към този момент са се присъединили, като единствено за година са се нараснали съвсем двойно.

Крайният период за кандидатстване е до 31 октомври. Доброволците би трябвало да изпратят малко мотивационно писмо на [email protected].
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР