Добромир Банев е юрист, поет и публицист. Той е автор

...
Добромир Банев е юрист, поет и публицист. Той е автор
Коментари Харесай

Добромир Банев: Пиша, откакто се помня



Добромир Банев е правист, стихотворец и журналист. Той е създател на голям брой стихосбирки, работил е взаимно с поетесата Маргарита Петкова. Той е правист по специалност.

Добромир Банев е основен воин в “Нашият ден “

“Няма никаква изненада, че един правист се занимава с писане. Редица огромни имена от непознатата и българската литература са адвокати. Това има своето пояснение, тъй като юристът има отношение към езика.

Пиша от детските си години. Баща ми ми беше подарил една пишеща машина и тя като че ли ми даде още по-голям заряд. Упражнението върху клавишите ме караше да пиша повече. Записах се на един книжовен кръжок. "

Книгоиздаването

“Книгоиздаването в чужбина е много по-сложен развой. В България кой ли не написа. Стана доста съвременно хората да си заплащат, с цел да бъдат издавани, което е една извънредно порочна процедура.

Ти си плащаш да издадеш книга, с цел да я подаряваш на другари, и с това завършва нейното разпространяване. Има хора, които са издали по 10 книги. Това е така наречен " самиздат ", от който съм много надалеч. "

Чуйте Добромир Банев в звуковия файл.

Роден е през 1969 година в град Ловеч. Средно обучение приключва в СОУ „ Свети Климент Охридски “ (Ловеч). Дипломира се като правист в Софийския университет „ Свети Климент Охридски “ (1993).

Работи по специалността в разнообразни адвокатски адвокатски фирми и в Министерство на земеделието. Междувременно написа за периодическия щемпел и електронните медии.

Първата му книга „ Еднакво разнообразни “ излиза през 2011 година Следват две книги, издадени в съавторство с поетесата Маргарита Петкова – „ Абсурдни времена – 1 и 2 “. По „ Абсурдни времена “ в Театър „ Сълза и смях “ се играе театър в осъществяване на актьорите Нона Йотова и Петър Антонов.

През 2014 година излиза книгата „ В понеделник ще е късно “.

През 2015 година негови произведения са включени в Антология „ Поезия 21 век “ и в други сборници за модерна българска лирика.

В началото на 2016 година излиза книгата „ Зад огледалото “, включваща 33 негови стихотворения и 33 от Маргарита Петкова, а на 13 февруари 2017 година се състои премиерата на „ Аз съм в другото такси “ – алманах с къса прозаичност, включващ и фотографии на Ивелина Чолакова.

Отново на 13 февруари, само че през 2019 година, издава поетичната си книга „ Любов до синьо “. Премиерата се състои на същия ден в Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “.

На 6 февруари 2020 година излиза интимната му поезия „ Обичай ме постепенно “. Книгата включва най-емблематичните и нови стихове на създателя, премиерата е в Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “.

Добромир Банев е създател на доста текстове за известната музика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР