Добрият Уил Хънтинг (англ. Good Will Hunting, 1997) е американска

...
Добрият Уил Хънтинг (англ. Good Will Hunting, 1997) е американска
Коментари Харесай

Съмнявам се, че някога си се осмелявал толкова да обичаш някого

„ Добрият Уил Хънтинг " (англ. Good Will Hunting, 1997) е американска драма на режисьора Гас Ван Сант по сюжет на Мат Деймън и Бен Афлек. Във кино лентата вземат участие звезди като Мат Деймън, Бен Афлек, Робин Уилямс, Мини Драйвър и други Сюжетът разказва проблемите на един юноша с извънреден разсъдък, само че с доста тежко психическо завещание от детството. Нека си напомним един от „ златнте " уроци за разковничето на живота от този прелестен филм.
Ако те запитвам за живопис, ще ми разкажеш книгите, които си чел за Микеланджело. Знаеш доста за него. Творчество, политически въжделения, връзки с папата, полова устременост – въобще всичко. Но не можеш да ми кажеш по какъв начин мирише в Сикстинската шапка. Не си стоял там и не си гледал оня хубав таван. Не си го виждал. 
Ако те попитам за дами, ще ми нахвърляш азбучник от качества. Може и да си правил секс няколко пъти. Но не можеш да ми кажеш какво е да се събудиш до жена и да се почувстваш същински благополучен.
Трудно момче си ти. Ако те попитам за войната, ще ми цитираш Шекспир: „ Приятели, още веднъж на оръжие сме призовани. " Обаче не си и помирисвал война. Не си държал в скута си главата на най-хубавия си другар и не си виждал по какъв начин те гледа в последните си мигове с молещи очи. 
Ако те запитвам за любовта, ще ми цитираш сонет. Но не си гледал жена с възприятието, че си безпределно уязвим. Не си усещал, че те разтапя с взор. Че Бог е пратил ангел на земята, особено за теб и че този ангел ще те избави от дълбините на пъкъла. Не знаеш какво е да си нейният ангел, да я обичаш безпределно и да си постоянно до нея във всичко.
Не си понасял същинска загуба. Тя е допустима единствено когато обичаш различен повече от себе си. Съмнявам се, че в миналото си се осмелявал толкоз да обичаш някого. 
Гледам те и не виждам образован и убеден мъж. Виждам находчив малчуган, само че изплашен до прекаленост. … Ти си сирак, нали? И си мислиш, че аз мога да схвана сложния ти живот, какво чувстваш и кой си, тъй като съм чел „ Оливър Туист "? Нима това те изчерпва? Лично аз не утвърждавам подобен метод. Защо бих се срещал с теб, в случай че мога да го науча от книгите? Освен в случай че не искаш да приказваш за себе си, за това кой си. Тогава ще бъда в действителност разчувствуван. И зает. Но ти не си склонен. Ужасèн си от това, което можеш да кажеш.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР