Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България заяви,

...
Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България заяви,
Коментари Харесай

Добрин Иванов: Предложението на енергийния министър е много далеч от това, което работодателите искат

Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България съобщи, че на срещата в Министерството на енергетиката отрасловият министър се е присъединил с настройката да се организира " пазарлък “.

" Преди седмица организирахме среща в Министерски съвет с министър-председателя, на която участва министърът на финансите, само че отсъстваше министърът на енергетиката. Тогава постигнахме кардинална договореност с тях, че ще има отплата за високата цена на електрическата енергия за небитовите консуматори, само че остана да бъде конкретизирана формата на компенсацията с министъра на енергетиката. Вчера беше извършена среща в Министерството на енергетиката, само че на нея липсва министърът на финансите “, сподели Иванов.

Той уточни, че предлагането на Министерство на енергетиката било доста надалеч от това, което работодателите желаят.

" Те знаеха нашето искане, ние сме го изложили обществено. Казали сме какво считаме, че е заслужено и какво желаеме да бъде обещано като отплата на бизнеса и небитовите консуматори, тъй че българската промишленост да бъде конкурентоспособна. Предложението на Министерство на енергетиката беше доста надалеч от това, което ние искахме ", изясни Иванов.

Добрин Иванов недоумява по какъв начин е допустимо 10 месеца откакто КЕВР е прегледал сметките, индустриалната цена да се е повишила два пъти и половина?

" Производствената цена, която КЕВР е определил с ценовото си решение на 1 юли 2021 година, като е признал всички разноски, осъществени от АЕЦ Козлодуй и естествената облага за тази централа, е 55 лева./мВтч. Вчера цената, която беше обявена на тази среща, е 133 лева./мВтч. Ние сме в неразбиране по какъв начин е допустимо индустриалната цена на АЕЦ Козлодуй да се е повишила 2,5 пъти, в случай че разноските са почи идентични “, сподели Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР