*** Добрич От 10.45 часа президентът Румен Радев ще посети компанията „Добруджански

...
***
Добрич
От 10.45 часа президентът Румен Радев ще посети компанията „Добруджански
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 18 февруари 2022 г.

***

Добрич

От 10.45 часа президентът Румен Радев ще посети компанията „ Добруджански хляб” АД, профилирана в произвеждане на самун и хлебни произведения. Държавният глава ще прегледа индустриалната база и ще беседва с управлението на сдружението.

В 13.30 часа президентът ще посети животновъдното стопанство в добруджанското село Овчарово.

***

Ловеч.

От 17.30 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва на панихида за Апостола в храм „ Успение Богородично “ в Ловеч. От 18.00 часа пред паметника на Левски е възпоменателната гала, на която вицепрезидентът ще произнесе слово.

***

София

От 11.30 часа в Министерството на превоза ще се организира конференция за пътната карта за развиване на БДЖ. Основните акценти в пътната карта ще бъдат показани от заместник-министър Илия Илиев и членовете на Съвета на шефовете на сдружението.

***

София

От 12:30 часа, в постройката на ББР на ул. „ Дякон Игнатий “ 1, министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер ще показа нова стратегия на Българската банка за развиване (ББР) в поддръжка на българските компании за финансиране на разноските им за електрическа енергия.

***

София

От 14.00 часа Национален институт по метеорология и хидрология провежда конференция в зала „ Акад. Спас Вацов “ в централната постройка на института, гр. София, бул.„ Цариградско шосе “ № 66.

***

Благоевград

От 19:00 ч. в кино „ Синемакс “ по самодейност на Младежки парламент и Община Благоевград, ще бъде прожектиран филмът „ Отново съм тук “, отдаден на живота на алпиниста Боян Петров.

***

Карлово

Председателят на Народното събрание Никола Минчев ще взе участие на 18 февруари 2022 година в Карлово във възпоменателното отбелязване на 149 години от гибелта на Васил Левски. Възпоменателната гала е от 18.00 часа на площад „ Васил Левски “ в града.

***

Велико Търново

От 17:30 ч.149-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде почетена в остарялата столица, а обществеността ще се преклони пред паметта му.

***

Каварна

С възпоменателно поклонение Община Каварна ще означи 149-ата годишнина от обесването на Васил Левски. От 10:00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на благодарност пред бюст-паметника на Апостола на свободата в градския парк.

***

Русе

От 11:00 ч., в Кръгла зала на Община Русе се провежда конференция във връзка идния 61. МФ „ Мартенски музикални дни “, който ще се организира от 11 до 27 март 2022 година

***

Стара Загора

От 11:00 ч. на паметника на Апостола на Свободата, Стара Загора ще се преклони пред делото и живота на Васил Левски с програмата по отбелязването на 149-годишнина от обесването на Дякона. По време на общоградския обред признателни старозагорци ще поднесат венци и цветя в символ на благодарност.

***

Сливен

От 17.00 ч. на пл. „ Васил Левски “ ще се организира обред по поднасяне на цветя пред паметника на Васил Иванов Кунчев - Левски във връзка 149 години от неговата крах

***

Сопот

От 10:30 часа пред бюст-паметника на Апостола зад Читалището ще се състои възпоменателното отбелязване на 149 години от гибелта на Васил Левски.

***

Хасково

От 12,00 часа пред паметника на Апостола на свободата в Хасково, в двора на едноименното учебно заведение, ще бъде отслужена панихида и ще бъдат поднесени венци и цветя на благодарност.

***

Ямбол

Пред барелефа на Апостола на свободата в двора на Профилирана гимназия „ Васил Левски “ в Ямбол ще се състои поклонение във връзка 149 години от обесването на Васил Иванов Кунчев – Левски, оповестиха от пресцентъра на Общината. Церемонията ще стартира в 11:30 часа. В нея са включени заупокойно последование на йеродякон Игнатий, музикално-поетична стратегия, клетва на новоприетите възпитаници на гимназията, поднасяне на венци и цветя на благодарност към живота и делото на Васил Левски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР