Добрич. За 23-та поредна година структура на политическа партия в

...
Добрич. За 23-та поредна година структура на политическа партия в
Коментари Харесай

С факелно шествие граждани в Добрич ще припомнят Ньойския диктат

Добрич. За 23-та поредна година конструкция на политическа партия в Добрич ще напомни с факелно шествие чудовищната неправда, осъществена по отношение на народа ни преди 102 години в парижкото предградие Ньой, оповестиха уредниците .

Те показват: „ Тогава страните победителки в Първата международна война откъсват от рамките на Отечеството земи, обитаеми преобладаващо с българи. Съседите заграбват Македония, Беломорието, Западните околности, Одринска Тракия. Люлката на българската държавност на Балканите – Добруджа, се оказва още веднъж под румънска окупация. На 26 ноември, в навечерието на 102-та годишнина от подписването на унизителния Ньойски диктат членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация от Добрич и региона ще излязат с факли, с цел да покажат, че помнят Ньой и да припомнят на съвременниците ни осъществената неправда. На шествието тази година ще участват водачът на партията Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки. България и през днешния ден е подвластна от непознати външни сили, само че единствено самостоятелната и независима политика, без вземане предвид с тези или тези началници може да обезпечи отстояването на националния интерес. За нас съхраняването на обичайните български, фамилни и християнски полезности, отбраната на националните ползи и правата на сънародниците ни зад граница са идея, без значение от избори или политическа обстановка. Затова и насловът на факелното шествие е „ Борбата продължава ”.

Шествието ще тръгне в 18.00 ч. от градинката пред храм „ Св. Георги ”, ще премине по бул. „ 25-ти септември ”, ул. „ Независимост ” и ще спре пред паметника на военачалник Иван Колев и починалите в Добричката епопея. Участниците ще поднесат цветя и пред паметните плочи на Яворов, полк. Борис Дрангов и пред Кръста в памет на падналите за свободата на Добруджа през Първата международна война.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР