Добрич. Търговско-промишлената палата (ТПП) в Добрич е партньор по международен

...
Добрич. Търговско-промишлената палата (ТПП) в Добрич е партньор по международен
Коментари Харесай

Търговско-промишлената палата в Добрич е партньор по проект, който подкрепя български и молдовски организации в сферата на творческите индустрии

Добрич. Търговско-промишлената палата (ТПП) в Добрич е сътрудник по интернационален план „ SUCCESS, който поддържа български и молдовски бизнес организации, дребни и междинни предприятия в областта на креативните промишлености. Това заяви Татяна Гичева, специалист в Търговско-промишлената палата в Добрич и управител планове в офиса на Европа Директно - Добрич, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . В обсега на плана влизат бенефициенти, които имат капацитет за интернационализация при основаване на партньорства посредством обмяна на опит и положителни практики, посредством даване на консултантски услуги. Целта е да се увеличи тяхната конкурентоспособност и продуктивност, да се разширят пазарите в съответната сфера и да се основат условия за въвеждане на нововъведения. ТПП в добруджанския град е водещ сътрудник в дейностите.

Партнира му Бизнес Инкубатор, Кахул, Молдова (IACH). В рамките на две бизнес задачи ще бъдат проведени работни срещи - през март тази година в Добрич и през април - в Кахул. Предвидени са също ревю на локалните представители на креативните промишлености в Добрич, през март 2022; конференция по отношение на финансирането от Европейски Съюз за бранша и шерване на положителни практики в Кахул, Молдова, през април 2022; онлайн срещи сред бенефициентите и партньорите; даване на консултантски услуги и разработка на електронно управление за опциите за финансиране и положителни практики в бранша „ Творчески промишлености “.

Възможни бенефициенти са представители на компании, сдружения и лица, упражняващи свободни специалности в бранш креативен промишлености.
Необходима е регистрация при предпочитание за включване в дейностите по плана.

Тя може да бъде осъществена до 18 февруари 2022 година на следния линк: https://bit.ly/3LrKYyQ. Проектът е финансиран от самодейността EU4Business: Connecting Companies на Европейския съюз и ръководена от EUROCHAMBRES. Бюджетът е 59 999 евро с принос на Европейски Съюз 95%. Дейностите ще продължат до 20 май 2022 година
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР