Добрич. Регионална библиотека Дора Габе“ в Добрич участва в обучение

...
Добрич. Регионална библиотека Дора Габе“ в Добрич участва в обучение
Коментари Харесай

Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич участва в обучение по медийна грамотност в рамките на All Digital Week

Добрич. Регионална библиотека „ Дора Габе “ в Добрич взе участие в образование по медийна просветеност в границите на самодейността „ All Digital Week “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Шестима библиотекари от добруджанския град са се присъединили в учебен курс на обучители по медийна просветеност, проведено от Фондация „ Глобални библиотеки - България “.

Провежданите образования са в границите на Цифровата седмица в Европейски Съюз - All Digital Week. Обучители са Жюстин Томс в направление „ Обучения за работа с родители “ и Десислава Огнянова в направление „ Обучения за работа с възпитаници - 14-16 година “. Възприятието на информацията, популяризирана в обществените мрежи, дезинформацията, неверно оповестената информация, подправените вести и по какъв начин да ги разпознаваме са част от тематиките на настоящите образования, показват от библиотеката.

Поредицата квалификационни курсове имат за цел библиотекарите да придобият потребни и нужни познания, което би им дало опция да подкрепят както младежите, по този начин и техните родители, също читателите на библиотеките в процеса на различаване на дезинформацията в обществените медии.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР