Добрич. Радваме се, че предлагаме голямо разнообразие от чисти местни

...
Добрич. Радваме се, че предлагаме голямо разнообразие от чисти местни
Коментари Харесай

Пепа Рашева, организатор на Фермерски пазар - Добрич: Радваме се, че предлагаме голямо разнообразие от чисти местни продукти, а хората ни се доверяват

Добрич. Радваме се, че предлагаме огромно многообразие от чисти локални артикули, а хората ни се доверяват. Това съобщи Пепа Рашева, уредник на фермерските изложби в област Добрич, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . „ Зеленчуците и плодовете са отличителни, само че те не намират огромно място. Имаме единствено няколко търговски маси с тях, защото хората сами си ги отглеждат в своите градини. Хубавото е, че ние подсигуряваме, че това е чиста храна “, уточни Пепа Рашева.

На Фермерския пазар в Добрич има огромно многообразие от мед и пчелни артикули, защото районът е един от водещите производители. Освен това през последните години в Добруджа се разрасна производството на аграрни култури, от които се създават етерични масла. Те също са част от предлаганата продукция. Сред екзотичните артикули са шарланът, шафранът, натуралната козметика.

Пепа Рашева показа, че на този пазар има четири маси с пчелни артикули, извънредно богато показани, като съвсем няма повтаряне, всеки един собственик от тях е доста самостоятелен, доста друг. „ Бих споделила, че това е доста дребна част от пчеларите в целия район. Но ние се радваме, че предлагаме такова богато многообразие “, разяснява Пепа Рашева.

По думите й локалните хора одобряват доста положително фермерските изложби: „ Доверието към нас се построява с труд, с работа, всеки ден и аз мога да кажа, че във времето хората ни възприеха като част от своето семейство. Те чакат с неспокойствие всеки четвъртък, с цел да могат да си вземат нужните артикули и да подготвят своите трапези през седмицата. Хубавото при нас, в по-малките градове, е, че ние сме някак по-сплотени, имаме податливост да се доверяваме. В по-големите градове е по-различно. Влияние оказва фактът, че ние доста добре развиваме нашата интернет страничка „ Фермерски пазар - Добрич “. Там демонстрираме от близко работата във фермите, нашите производители и във времето тези хора стават наши другари. Ако се доближите до всяка една от комерсиалните маси на пазара, вие ще чуете най-различни диалози - било за здравето, за градината, за реколтата. Това са неща, които мъчно можете да чуете в огромния град “.

" Факт е, че уредниците на ревютата са подали ръка на първото обществено дружество в Добрич - „ Чудната градина “, които също имат място на Фермерския пазар. В „ Чудната градина работят младежи с интелектуални усложнения. „ Мисля, че това е едно от най-ценните неща за тях, тъй като те са намерили метод да се осъществят, с помощта на Мария Методиева и екипа. Пазарът им дава късмет да се усещат още по-пълноценни, тъй като измежду нас те се усещат добре, аз го виждам “, показа Пепа Рашева.

Тя разяснява и по какъв начин се оправят през последната една, нелека за всички година, в по-специфичните условия: „ Аз съм от хората, които не обичат да се оплакват и избирам като в един театър да покажа единствено резултата най-после, а компликациите да останат зад завесите. Но в случай че би трябвало да бъда откровена, оправяме се мъчно. Благодарна съм обаче, че съумяваме и имаме късмет да работим, за разлика от доста хора. Тази година усили доста разноските, усили труда. Наложи се доста повече да работим, с по-голяма инвестиция, с цел да реализираме това, което сме реализирали преди. В същото време спаднаха приходите, защото понижа покупателната дарба въобще на популацията. Но отново ще кажа, би трябвало да виждаме хубавите неща, да сме признателни, че сме живи и здрави и че имаме шанса да работим и да вършим нещо потребно за хората. Въпреки компликациите, през предходната година направихме още една значима крачка - организираме Фермерски пазар и в град Балчик, със съдействието на морската община. Първоначално започнахме с изложби на Дамбата и това продължи през целия летен сезон - следобедни пазари всяка събота. Те станаха много известни, а по-късно ползата на жителите ни подтикна да продължим и през есенно-зимния сезон пред супермаркет „ Аквилон “, където на 30 април ще се състои великденско издание на Фермерски пазар ".

Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР