Добрич. Предстои ремонт на Огледална зала Нели Божкова“ в Добрич

...
Добрич. Предстои ремонт на Огледална зала Нели Божкова“ в Добрич
Коментари Харесай

Предстои ремонт на Огледална зала „Нели Божкова“ като част от процеса на обновяване на културната инфраструктура в Добрич

Добрич. Предстои ремонт на Огледална зала „ Нели Божкова “ в Добрич като част от процеса на възобновяване на културната инфраструктура в града, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Вчера в столицата е подписан контракт с Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014–2020 година Предвидено е възобновяване на залата и на съответните прилежащи фоайета, гримьорни, работни и обслужващи пространства. Това заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов.

При осъществяването на плана ще се осъществят строително-ремонтни работи и реновиране на залата, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост, възстановяване на достъпа за хора с увреждания. Ще бъде закупено също обзавеждане, належащо за осъществяване на културните събития. От дълги години Огледална зала „ Нели Божкова “ е място за литературни и научни срещи, за концерти, за отбелязване на празници и юбилеи.

Огледална зала „ Нели Божкова “ е замислена и осъществена като част от архитектурен план „ Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “. Негови създатели са арх. Рачо Стоянов и арх. София Браникова. Проектът е осъществен при започване на 80-те години на предишния век като част от строителната стратегия в границите на честването на 1300 години от основаването на българската страна. Сградата е забележителна със своя съвременен архитектурен жанр. Огледална зала „ Нели Божкова “ е една от най-представителните в страната, с доста добра звучност и една от емблемите на културния образ на добруджанския град.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР