Добрич. Олимпийската ни шампионка при 51-килограмовите от боксовия турнир в

...
Добрич. Олимпийската ни шампионка при 51-килограмовите от боксовия турнир в
Коментари Харесай

Стойка развя знамето на Добрич

Добрич. Олимпийската ни шампионка при 51-килограмовите от боксовия шампионат в Токио – Стойка Кръстева развя знамето на Добрич в родния си град. Тя направи това при среща в Общината, където бе поканена от кмета Йордан Йорданов.

„ Развълнувах се, тъй като тези две имена на мои учители – на първата ми учителка госпожа Денка Иванова и на класния ми началник от пети клас, госпожа Гергана Генчева, както и първият ми треньор Стефан Петков – тези трима души значат доста за мен. На тях дължа всичките си триумфи – на първите две в учебно заведение и на треньора в залата – те ме направиха това, което съм в този момент. Изключително съм признателна на тези хора, тъй като когато един състезател е на върха, всички са с него, а когато е в проваляне, малко са хората, които остават до него, а те бяха постоянно до мен ”. Това съобщи Стойка по време на визитата си в родния си Добрич.

С нея бяха брачният партньор и родителите й, които от години живеят в плевенското село Върбица. Именитата спортистка бе посрещната още от ръководителя на Общинския съвет Нивелин Радичков, първия й треньор Стефан Петков, шефа на Спортното учебно заведение Николай Дяков и ръководителя на Спортен клуб „ Бокс Добрич “ Радослав Йорданов.

„ Добрич сподели, че Добруджа ражда спечелили. Добре пристигнала вкъщи “, приветства олимпийската шампионка кметът, като й връчи дарове – часовник с емблемата на града „ Стария Добрич “, с цел да не не помни корените си; книги и албуми, както и знамето на Добрич, което Стойка гордо развя.

Директорът на Спортното учебно заведение, чиято възпитаничка е Кръстева, пък подари плакет на шампионката и я увери, че ликът й ще стои на почетно място в учебното заведение. „ Благодарна съм, че не сте ме не запомнили, както аз в никакъв случай не съм не запомнила Добрич. Нека нашият град бъде на върха освен в спорта, а и във всичко ”, сподели още разчувстваната Стойка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР