Добрич. Новоизградено аквакултурно стопанство в град Каварна ще закупи с

...
Добрич. Новоизградено аквакултурно стопанство в град Каварна ще закупи с
Коментари Харесай

Новоизградено аквакултурно стопанство в град Каварна ще закупи с европейски средства специализирани машини за обработка на миди

Добрич. Новоизградено аквакултурно стопанство в град Каварна ще закупи с европейски средства профилирани машини за обработка на миди. Това заяви Искра Димова, специалист „ КИЛ “ в Областен информативен център - Добрич, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Одобреният план е на обща стойност 160 770 лева От тях 75 561 лева са безплатни средства, обезпечени от Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година, посредством Стратегията за ВОМР на Местната инициативна рибарска група „ Шабла-Каварна-Балчик “. Фирмата е завършила план по процедура „ Продуктивни вложения в аквакултурите “ по ПМДР 2014-2020 година, по който предприемачът е конфигурирал 32 броя „ дълги линии “ за развъждане на черноморска мида в акваторията на Черно море, край град Каварна.

С утвърдената финансова помощ от МИРГ „ Шабла-Каварна-Балчик “ ще бъде закупено и нужното профилирано съоръжение за мидената плантация. Планираните вложения включват машина за разчистване на миди, накривен редлер и пълначна машина.

Ще бъдат създадени и внедрени системи за надзор на качеството на храните и ръководство на околната среда, както и вътрешни правила за безвредни условия на труд. Предвидено е да се разкрият 3 работни места на стадий мониторинг и осъществяване. За административното обслужване на плана и мидената плантация ще се закупи и компютърна настройка с принтер. Дейностите би трябвало да приключат до декември тази година.

Проектът е утвърден по размер “Продуктивни вложения в аквакултурите “, чийто банкет ще бъде отворен още веднъж през второто тримесечие на 2022 година Нейната цел е поощряване конкурентоспособността и жизнеспособността на предприятията в бранш аквакултури, повишение на приходите и основаване на претовареност.

Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР