Добрич. Музикална витрина, посветена на руския композитор, пианист и диригент

...
Добрич. Музикална витрина, посветена на руския композитор, пианист и диригент
Коментари Харесай

Музикална витрина, посветена на руския композитор, пианист и диригент Сергей Прокофиев е представена в Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич

Добрич. Музикална витрина, отдадена на съветския композитор, пианист и диригент Сергей Прокофиев е показана в Регионална библиотека (РБ) „ Дора Габе “ в Добрич, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . От през днешния ден до 28 април в бранш „ Изкуство “ е експонирана тематичната витрина във връзка 130 година от рождението на създателя.

Посетителите на библиотеката имат опция да чуят част от творбите на композитора – „ Соната за цигулка и пиано “ №2 в осъществяване на Дина Шнайдерман и Божидар Ноев, „ Концерт за пиано и оркестър “ №3 в осъществяване на Парижки оркестър със солист Алексис Вайсенберг, симфоничната приказка за деца „ Петя и вълкът ”, основана и с избрана просветителна цел – да се срещнат децата с музикалните принадлежности, влизащи в състава на симфоничния оркестър.

От библиотечните документи читателите могат да се срещнат с живота и творчеството на Сергей Прокофиев, определян като един от класиците на съветската опера на XX век и именуван „ съветският Моцарт ”, създател на опери, симфонии, сюити, творби за инструментални ансамбли, клавирни произведения, музика за балет и други Витрината включва книги на български и съветски език – „ Автобиография ” на Сергей Прокофиев, Феликс Розинер „ Токата жизни ”, Наталия Савкина „ Сергей Прокофиев ”, грамофонни плочи, нотни издания, електронни запаси от превъзходната поредност „ Шедьоври на класиката ”.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР