Добрич. Информационна среща за популяризиране на проект PRO EXTOUR: Насърчаване

...
Добрич. Информационна среща за популяризиране на проект PRO EXTOUR: Насърчаване
Коментари Харесай

Информационна среща по проект за насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно-историческото наследство на Черноморския басейн ще се проведе в Добрич на 3 юни

Добрич. Информационна среща за разпространение на план „ PRO EXTOUR: Насърчаване на туризма на прекарванията с фокус върху културно-историческото завещание на Черноморския басейн “ провеждат в Добрич на 3 юни - четвъртък. Това заяви Искра Димова, специалист в Областен информативен център - Добрич, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Организатори са Висше учебно заведение по мениджмънт и Асоциация „ Кулинарни изкуства и гостолюбие “ в Добрич.

Събитието ще се организира в 10.30 часа в постройката на Висше учебно заведение по мениджмънт - Добрич, ет. 2, зала 203. Участието е гратис, само че заради ограничавания брой места е належащо удостоверение.

PRO EXTOUR е план, който има за цел да разпространява туризма, учреден на прекарванията, като път за стабилно развиване на туристическия бизнес, посредством валоризиране капацитета на локалното завещание и просвета, новаторски решения и трансгранично съдействие в Черноморския басейн. По време на събитието ще бъде показана концепцията „ туризъм на прекарванията “, към която се развиват и дейностите по плана, и надлежно, до каква степен е използвана в подтекста на българския туризъм.

Присъстващите ще бъдат осведомени с резултатите от направените теренни изследвания и създадените Регионален отчет за оценка на потребностите за развиването на туризъм, учреден на прекарванията и Регионален проект за деяние. Ще бъдат показани локални положителни практики и образци за туристически действия и артикули, които са фокусирани върху даването на достоверни прекарвания на посетителите и туристите, посредством културното и културно-историческото завещание на района. Участниците ще се срещнат и с идните действия и с предстоящите артикули и резултати, от реализацията на план PRO EXTOUR.

На събитието са поканени представители на туристическия бизнес и бизнесмени в областта на гостоприемството; браншови и секторни организации, съюзи и обединявания в областта на туризма и гостоприемството; висши образователни заведения, научни среди, изследователи; културни институции; централни и (регионални) локални власти; медии и други заинтригувани групи и лица.

Проектът PRO EXTOUR е взаимна самодейност на три висши образователни заведения с одобрена приложна научно-изследователска експертиза в туризма - Висше учебно заведение по мениджмънт (България), Еревански държавен университет (Армения) и Солунски университет „ Аристотел “ (Гърция), както и Грузинския център на изкуствата и културата (Грузия) и районния клъстер за гостолюбие - Асоциация „ Кулинарни изкуства и гостолюбие “ (България). Проектът се извършва с поддръжката на Съвместната оперативна стратегия за трансгранично съдействие „ Черноморски басейн 2014–2020 “.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР