Добрич. И тази година Община град Добрич организира по повод

...
Добрич. И тази година Община град Добрич организира по повод
Коментари Харесай

Добрич: Общината организира по повод светлите християнски празници Възкресение Христово и Цветница концерти на пл. „Свобода“

Добрич. И тази година Община град Добрич провежда във връзка светлите християнски празници Възкресение Христово и Цветница концерти на пл. „ Свобода “. На 1 април от 10.00 ч. е празничният концерт на Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . От 11.00 ч. за жителите и гостите на града ще танцуват децата на Детска танцова школа „ Хорце “ при Народно читалище „ Йордан Йовков – 1870 година “ и Фолклорен танцов клуб „ Хорце “ с началник и хореограф и на двата състава Севдалина Атанасова.
Детска танцова школа „ Хорце ” е открита през м. октомври 2015 година като част от дейностите на Народно читалище „ Йордан Йовков – 1870 година “. Основните цели на школата са да утвърди читалището като средище на просвета, да вдъхне обич на децата към българските традиции и обичаи, да сътвори сигурна среда, предразполагаща към трайни другарски взаимоотношения, които способстват за цялостното им просветително, културно и обществено развиване. В школата танцуват повече от 30 деца, които учат български национални танци както в тяхната достоверност, по този начин и под формата на обработени танцови композиции. За своята къса история, възпитаниците на школата са взели участие в интернационален фестивал в Украйна, доста общински празници и събори и благотворителни концерти. През есента на 2018 година децата от ДТШ „ Хорце ” ще показват България на фестивал в Търгу Муреш, Румъния.
Фолклорен танцов клуб „ Хорце “ - Добрич е основан през м. март 2010 година от хореографа Севдалина Атанасова за да запази и разпространява благосъстоянието на българския танцов фолклор.
В него танцуват фенове - мъже и дами, на друга възраст с разнообразни специалности, обединени от магията на българските ритми и танци.
През годините ФТК „ Хорце ” е построил образа на един от най-успешните клубове на България, високо оценен от аудитория и жури. Освен във всяко кътче на България, „ Хорце “ са посочили хубостта на танцовото изкуство и на фестивали в Германия, Македония, Гърция, Турция, Италия, Испания, Украйна и други След сполучливо минал първи стадий през 2017 година, след по малко от месец следва вторият заключителен стадий на националните прегледи на ЦИОФФ, където ФТК „ Хорце ” ще се показват с нови танци и костюми от всички шест фолклорни области на България.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР