Добрич. До 30 ноември продължава онлайн гласуването за най-предпочитана детска

...
Добрич. До 30 ноември продължава онлайн гласуването за най-предпочитана детска
Коментари Харесай

До 30 ноември продължава онлайн гласуването за детска рисунка от конкурса „Децата - бъдещи стопани на Добруджа“, организиран от Областна дирекция „Земеделие“ - Добрич

Добрич. До 30 ноември продължава онлайн гласуването за най-предпочитана детска рисунка от състезанието „ Децата - бъдещи стопани на Добруджа “, проведен от Областна дирекция „ Земеделие “ - Добрич, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Областна дирекция „ Земеделие “ в Добрич взе участие в самодейност на Института по обществена администрация за положителни практики на държавните администрации.

Формата на присъединяване е посредством проведен конкурс за детска рисунка, за който споделя инж. Десислава Иванова, шеф на ведомството в добруджанския град: „ Служители на Дирекцията взеха решение това да бъде конкурс за детска рисунка на тематики, свързани с главния занаят на добруджанци - обработваема земя, култури, типични за района, овощни насаждения, животните във фермата, селскостопанска техника, благодарение на която се отглеждат животни и аграрни култури “.

До 1 ноември за присъединяване в състезанието са постъпили съвсем 180 детски рисунки, защото съгласно регламента му право на присъединяване имат деца от 1-ви до 4-ти клас. Има участници от цялата Добричка област - от ОУ „ Христо Ботев “ и междинните учебни заведения „ П.Р.Славейков “, „ Св. св. Кирил и Методий “ и „ Св. Климент Охридски “ в Добрич, от ОУ „ Пейо Яворов “ в с. Стефаново, ОУ „ Добри Войников “ в с. Победа, СУ „ Никола Вапцаров “ в с. Карапелит, СУ „ Йордан Йовков “ в град Тервел и други

Детските рисунки могат да бъдат прегледани и да се гласоподава за най-предпочитаните на Facebook страницата на самия конкурс. Тя е наречена: „ Конкурс „ Децата - бъдещи стопани на Добруджа “. Предстои най-харесваните рисунки да бъдат отличени с първа, втора и трета премия. Призовете и документите за присъединяване на всички дребни художници ще бъдат предоставени след 1 декември на шефовете на съответните учебни заведения, с цел да може да бъдат връчени в безвредна среда.

Самите рисунки са подредени в галерия, която може да бъде прегледана до края на месец януари 2022 година, във фоайето на Дирекцията във времето от 9.00 до 17.30 ч. Единствено изискване е изложбата да се преглежда на дребни групи, с цел да няма скупчване на огромна група от хора в изискванията на пандемия. Освен премиите за трите призови места дребни поощрителни подаръчета ще получат всички деца, взели участие в състезанието.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР