Добрич. Дните преди Великден в Добрич са наситени с редица

...
Добрич. Дните преди Великден в Добрич са наситени с редица
Коментари Харесай

Дните преди Великден в Добрич са наситени с редица прояви и инициативи

Добрич. Дните преди Великден в Добрич са наситени с редица прояви и начинания, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Днес от 15,00 часа в Художествената изложба е проведена Великденска работилница за въображение.
От 18.30 часа довечера в Концертна зала „ Добрич “ Български камерен оркестър – Добрич с диригент Иван Янакиев и концертмайстор Ирина Олшанска ще показа „ СТАБАТ МАТЕР “ със специфичното присъединяване на Сборна дамска групировка от хор „ Добруджански звуци “, Дамски хор „ Мистика “ и Детски хор „ Маестро Захари Медникаров “, диригенти: Елвира Пастърмаджиена и Росица Дурмушлийска, солисти: Галина Великова – сопран, Михаела Берова – мецосопран, Божидар Бенев – цигулка, Емилия Миндова – цигулка, Роберто Карневале – цигулка.
От 17.30 часа във фоайето на Концертна зала „ Добрич “ ще се организира галерия базар на сувенири, направени от потребителите на обществените услуги в Добрич, с идея създаване на комбинирана площадка за спорт и развлечение навън, подобаваща и за деца с увреждания.

На 29 април от 10.00 часа във фейсбук страницата на Младежки център – Добрич ще бъде излъчена рубриката „ Танцуваме „ Йерусалема “ - видео клип на танца, който сплотява в Международния ден на танца, а от 14.00 ч. е видеопоредицата за йога - Асана на седмицата.
От 10.30 ч. и от 15.00 ч. още веднъж в Художествена изложба – Добрич ще се състои Великденска работилница за въображение.
От 19.00 ч. в Концертна зала „ Добрич “ ще се състои Великденски концерт за орган, оркестър, хор и солисти „ REQUIEM “ от Волфганг Амадеус Моцарт. Участват проф. Нева Кръстева – орган, Цветелина Василева – сопран, Виолета Радомирска – мецосопран, Георги Султанов – тенор, Деян Вачков – бас, Общински хор „ Гена Димитрова “ – Плевен с диригент Анелия Дечева и Плевенска филхармония. Диригент е Найден Тодоров.
От 17.30 ч. във фоайето на Концертна зала „ Добрич “ ще се състои галерия базар на сувенири, направени от потребителите на обществените услуги в Добрич, с идея създаване на комбинирана площадка за спорт и развлечение навън, подобаваща и за деца с увреждания. От 29 април до 10 май в Народно читалище „ Йордан Йовков – 1870 година “, бранш „ Обслужване на деца до 14 години “ на библиотеката може да бъде прегледана галерия на библиотечни документи, заглавена „ Великден “.

На 30 април от 11.00 часа в Народно читалище „ Мевляна – 2012 година “ ще се организира конкурс за най-шарено и най-здраво великденско яйце - „ Да нашарим яйцата ”. В същия ден от 17.30 ч. в Лапидариума във връзка Международния ден на джаза Джаз групировка „ Добрич “ ще показа концерт с присъединяване на Мартин Кръстев – вокал.

На 2 май от 11.00 ч. на площад „ Свобода “ ще бъде показан Великденски празничен концерт на Професионален фолклорен отбор „ Добруджа “ с гл. худ. началник Стоян Господинов, хореограф Иван Иванов и музикален началник Живко Желев.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР