Добрич. 94 деца от град Добрич и гости на града

...
Добрич. 94 деца от град Добрич и гости на града
Коментари Харесай

94 деца от град Добрич и гости на града на възраст от 6 до 14 години се включиха в Летен детски клуб „Играй и учи“ към Регионална библиотека „Дора Габе“

Добрич. 94 деца от град Добрич и посетители на града на възраст от 6 до 14 години се включиха в Летен детски клуб „ Играй и учи “ към Регионална библиотека (РБ) „ Дора Габе “, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Заниманията завършиха на 19 август - един прочувствен ден, в който шефът на Република България „ Дора Габе “ Теодора Денкова е отправила думи на признателност към децата, избрали да прекарат част от свободното си време през лятото в библиотеката.

Теодора Денкова е изразила самопризнание за всеотдайността и работата на библиотечните експерти от бранш „ Работа с деца “, оповестяват от библиотеката. В знак на признателност за ентусиазма и желанието, с които доброволецът Ваня Андонова е съдействала за ползотворната и спокойна конюнктура в клуба, Теодора Денкова е й поднесла подарък.

Преди да стартират спортните провокации в последния ден на летния клуб, децата е трябвало да се разделят на тимове и да ги назоват. Така тим „ Слънчоглед “ и тим „ Победа “ са премерили сили в първата игра, наречена „ Гатанки “. Начело са били капитаните, а по-късно всички участници са се изредили да познаят правилния отговор на заложените гатанки. Според разпоредбите на играта, детето, което първо назове вярната дума, носи на тима си една точка.

Във втората част от заниманията задачата на малчуганите е била да слагат две очи, носле и уста в верен ред и в очертанията на авансово начертана окръжност, с цел да завоюват точка за своя тим, само че без да виждат какво лице се получава. По занимателното трасе е имало стъпки от крачета, хартиени пътечки и пъзели от камъчета, а в края му малчуганите е трябвало благодарение на хартиени ръчички да почистят прелестната алена ябълка от червейчетата, които са я „ завладяли “.

За край библиотекарите са организирали лотария – изненада, посредством която всеки участник е спечелил подарък. С лека носталгия за отминаващите летни дни в библиотеката, само че и с усмивки, радостни безредици и въодушевление, децата са си поискали сполучлива нова образователна година и нови вълнуващи срещи. През лятото в клуба са регистрирани 581 визити на другите занятия.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР