Добри условия, сплотен екип и гостоприемното отношение на Община и

...
Добри условия, сплотен екип и гостоприемното отношение на Община и
Коментари Харесай

Защо добри специалисти напуснаха работата си в София и Ямбол, за да дойдат в МБАЛ-Поморие

Добри условия, обединен екип и гостоприемното отношение на Община и управление съумяха да ги привлекат в многопрофилната болница, която е единствената сред Бургас и Варна

Как една дребна общинска болница, която макар тежката икономическа конюнктура в страната, нелоялните практики с неограничени бюджети на огромните съперници от частния бранш в регионалния град, офанзивите и спекулациите от локални недоброжелатели, съумява да се запази, да се развива и да притегля положителни експерти? Това в действителност е риторичен въпрос, защото за  МБАЛ-Поморие през последните години е очеваден фак -  изискванията, които се оферират за пациенти и медицинския личен състав, са повече от положителни. А за всичко това неиумоверни старания поставят както управлението на болничното заведение, в лицето на доктор Кирил Хинов, по този начин и екипът на кмета Иван Алексиев

Д-р Хинов пое ръководството на общинското здравно заведение през септеври 2021 година. Той пристигна от София, с цел да развие МБАЛ-Поморие. За две години доктор Хинов притегли в тима си редица експерти, благодарение на Общината. Обнови се базата с най-модерната инсталация, предлага се най-качественото лекуване и здравна грижа за пациентите. Финансовото положение на лечебното заведение е устойчиво, няма отговорности към снабдители, нито неизплатени заплати към личния състав. 
 Д-р Янчева е завеждащ отделението по вътрешни болести
Екип на Флагман.бг посети МБАЛ-Поморие, с цел да се срещне с част от лекарите, включили са към екипа на доктор Хинов, както и да види ремонтираните пространства. Още с влизането ни в постройката прави усещане хигиената и новата регистратура, от която усмихнатият личен състав посреща пациентите. В болничното заведение към този момент действа и аптека - нещо, което преди този момент липсваше. Няма и диря от окаяните болнични стаи. " Вътрешното поделение " е като в хотел след ремонта. Всяка стая има хигиеничен възел. Чисто и подредено. Не се усеща и онази присъща отблъскваща миризма, която има всяка болница. Така наподобява и хирургичното поделение. Ремонтът преди малко е завършил, а през вчерашния ден управлението е подписало контракт с двама хирурзи от Бургас, които стават част от екипа на МБАЛ-Поморие и ще са в интерес на пациентите. По наша информация управлението има концепция и води договаряния с още експерти – светила в своята област, един път месечно да съветват в болничното заведение. Очаква се здравното заведение още повече да се разрасне, като се привлекат лекари по всички специалности. 

Лекарите, които напуснаха домовете си и дългогодишната си работа, с цел да дойдат в Поморие

Ще ви срещнем с двама от медиците, които избраха морския град и работата в общинската МБАЛ-Поморие пред огромните лечебни заведения.

Д-р Ирина Янчева е от София, има над 30-годишен опит. Завършва Медицински университет София през 1990 година Своите специалности Вътрешни заболявания и Пулмология и фтизиатрия придобива през 1997 година и 2000 година Д-р Данчева стартира своята кариера в МБАЛ Търговище. Работи 19 години в Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести София област, след което практикува в кабинет по пулмология в Костинброд и Божурище, както и в ДКЦ " Св. Врач и Св. св. Кузма и Дамян ", ДКЦ Вита София, МЦ НКБ (Национална Кардиологична Болница), МЦ ПТБ-Мед София. 
 Така наподобяват стаите за пациенти в отделението по вътрешни болести
От края на август т.г. е част от екипа на МБАЛ-Поморие. След извоюван конкурс тя е оглавила отделението по вътрешни заболявания. Да напусне столицата и да се реалокира на морето е било нейна фантазия, само че решението не е било толкоз елементарно, с днешна дата обаче е безапелационна, че е най-правилното. 

„ За дребното време, в което съм тук, виждам напъните на управлението и на Общината и това може единствено да ме радва. По време на пандемията 3 години бях завеждащ отделението по коронавирус в Националната кардиологична болница. Работата беше доста, в пиковите интервали пациентите доближиха до 120 индивида, имахме и натоварен бранш с 12 места, а там постоянно имаше най-малко 5-6 интубирани пациенти. След като завърши ковид-пандемията, поради претърпяното, големия стрес и умората, взех съществено решение да сменя темпото и средата. Близък сътрудник доктор ме предложения в МБАЛ-Поморие. Двамата с мъжа ми доста обичаме морето,  мечтаехме да живеем край брега, откакто се пенсионираме. Така стана, че ориста ни докара тук по-рано. Приемам го като премия. На симпозиум напролет се срещнах с ситуацията в болничното заведение,  доктор Хинов ме предложения, поговорихме и установихме, че бихме могли да работим дружно. Явих се на конкурс и след спечелването му, поех отделението по вътрешни заболявания. Идването ми тук стана допустимо с помощта на управлението на болничното заведение и Общината. Осигури ни се жилище, освен това в пика на сезона. Настанихме се със фамилията ми, всички условия да работя умерено са налице “, споделя доктор Янчева пред наш екип. 
 Болницата може да се похвали и с нова регистратура, където усмихнатият личен състав посреща пациентите
Ремонтираното поделение по вътрешни заболявания приема пациенти от 1 октомври. Модерните условия, които предлага, липсват в доста държавни лечебни заведения, безапелационна е тя.

„ Аз съм експерт по белодробни заболявания. Направих си труда да ревизира в Бургас по какъв начин се развива тази област от медицината, единствено в Белодробната болница ив още 2 места работят по пътеките. Останалите лечебни заведения не. В МБАЛ-Поморие имаме действителен късмет да развием тази активност, защото има доста пациенти с белодробни болести. Срещам поддръжка от управлението. Предстои да подпиша контракт и с „ Медицински център 1 – Поморие “, който се намира в постройката на болничното заведение, където ще имам кабинет и ще проверявам пациенти “, изяснява експертът. 

Тя добавя, че със брачна половинка й са се влюбили в Поморие. И на този стадий не може да си намерения да напусне града и да се завърне в столицата. 

„ Не бяхме идвали от доста години и останахме прелестно сюрпризирани. Дори отвън сезона тук има живот, доста ни е прелестно и хубаво “, споделя доктор Янчева. 

Вторият експерт, който срещнахме в МБАЛ-Поморие, е акушер-гинекологът доктор Илко Славейков , който е от Ямбол. Д-р Славейков приключва Медицинския факултет на Тракийски университет Стара Загора през 1990 година Специалност по акушерство и гинекология придобива през 1995 година От 1990 година до 2022 година доктор Славейков работи в МБАЛ „ Свети Пантелеймон “ в Ямбол. Паралелно работи и като участъков гинеколог и експерт акушер-гинеколог в ДКЦ. От средата на юли 2022 година е в МБАЛ Поморие, а от началото на ноември - в МЦ 1 Поморие. 
 Д-р Илко Славейков е безапелационен, че изискванията в МБАЛ-Поморие са повече от добри
Д-р Славейков има построено име измежду пациентите и един от най-търсените лекари в Ямбол. Въпреки това той напуща дългогодишната си работа и идва в Поморие. Част от пациентките му го следват в морския град, с цел да ги лекува точно доктор Славейков, с цел да наблюдава бременността им. За дребното време, в което е тук, той е съумял да завоюва доверието на пациентки освен от Поморие, само че от цялата област – от Бургас, Несебър, Обзор и др. 

„ Работил съм повече от 30 години в ямболската болница. С напредването на годините взех решение да потърся по-спокойно и прелестно място за живеене. Избрах Поморие, тъй като към този град имам сантимент. Преди 40 години тук беше военната ми клетва. Всяка година идваме на отмора и то отвън сезона. Градът постоянно ни е харесвал – прекрасен, чист, спретнат. Винаги съм знаел, че в миналото ще пребивавам на морето, само че съм изключвал регионалните градове Бургас и Варна, все в съзнанието ми беше Поморие. За разлика от другите дребни курортни градове, тук има живот и през зимата “, споделя пред екипа ни доктор Славейков. 

АГ отделението на МБАЛ-Поморие е известно с положителните експерти. Това е една от аргументите доктор Славейков да избере тази болница за собствен втори дом. 
 АГ-кабинетът
„ Имах оферти да работя в бургаски лечебни заведения, само че отхвърлих. Доволен съм от решението си. Попаднах в една, въпреки и дребна, подредена общинска болница с доста добър колектив. Бях признат задушевно. За тази една година много неща се направиха в болничното заведение, а и продължава да се развива. Условията са повече от положителни. Отделението предлага прелестни условия за пациентите – всяка стая е оборудвана с климатик. Операционната зала има съвременна инсталация. Нивото на останалите сътрудници е доста високо - всеки е чувал, че са едни от най-хубавите експерти. За кабинета ми в Медицинския център мога да кажа, че не съм имал по-хубав до момента. Най-старото нещо, което е втора ръка тук, съм аз “, споделя с комизъм гинекологът. 

Той споделя, че Община Поморие е добър собственик на болничното заведение и поддържа развиването й. 
 Иконата на настойника на Поморие - Св. Георги, е първият подарък, който доктор Славейков получава в МБАЛ-Поморие - от признателна родилка и бебето й
„ Болницата не е просто някаква постройка. Виждам отношението на всеки един, който работи тук, ние вършим болница от тази постройка, тъй като се отнасяме с грижа към пациентите. Ръководството има визия за бъдещето. Има доста огромна смяна отпреди и в този момент. Поморие има потребност от тази болница, от този медицински център и тези лекари експерти “, безапелационен е доктор Славейков.
 Болнична стая в новоремонтираното хирургично отделение  Хирургичното отделение
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР