Добре познато е схващането, че ядките са най-полезни, когато се

...
Добре познато е схващането, че ядките са най-полезни, когато се
Коментари Харесай

Защо суровите бадеми се консумират накиснати?


Добре познато е схващането, че ядките са най-полезни, когато се употребяват сурови . Това важи и за бадемите с едно в допълнение изискване – оптимални изгоди от богатия им състав можем да извлечем, в случай че преди консумация ги накиснем за няколко часа във вода.

Суровите бадеми имат високо наличие на диетични фибри, омега-3 ненаситени мастни киселини и белтъчини. Богати са на витамин Е и витамин В2, както и на микроелементите манган, магнезий и желязо. Шепа сурови бадеми обезпечава към 40-50% от целесъобразната дневна доза от тези витамини и минерали.

Много диетолози и експерти по здравословно хранене значат суровите бадеми като суперхрана заради разнообразния им потребен състав. Проучванията обаче демонстрират, че оптимални изгоди от него се извличат, когато суровите бадеми са добре накиснати във вода . Оказва се, че изборът сред сухи и накиснати сурови бадеми не е единствено въпрос на усет, а въпрос на избор на по-полезната вариация на ядката.

Обелката на бадема е крепко слепена към сърцевината на ядката и е доста богата на танини . Това са комплицирани по състав и мъчно разградими полифенолни съединения. Имат способността да свързват крепко протеини и други органични съединения.

Така, попадайки в храносмилателния тракт, танининте попречват усвояването на белтъчините и други потребни съставки на суровите бадеми. След накисване на бадемите във вода обелката им всмуква част от нея и доста по-лесно се отделя от сърцевината на ядката още при сдъвкване. Така всички потребни съставки на суровия бадем може да се отделят и усвоят безпроблемно в чревния тракт.

Свързани публикации.. Бадемите подкрепят цялостното здраве 0 9 потребни обстоятелството за бадемите 2 Хапвайте бадеми против простуда и грип 1

Доказано е , че по отношение на сухите сурови бадеми, потреблението на авансово накиснати във вода ядки има няколко преимущества:
Подпомага храносмилането като води до доста по-лесно обособяване на храносмилателни ензими ( липаза и др.); Подпомага битката с непотребните килограми; Редуцира кръвната захар и неприятния холестерол и усилва добрия; Намалява оксидативния стрес заради високото наличие на витамин Е и други мощни антиоксиданти ;

Суровите бадеми носят редица здравни изгоди за организма, а единственото изискване да се възползваме от тях е като консумираме бадемите в най-лесния за усвояването им тип.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР